369
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα του συνεδρίου στην Τρίπολη | ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / InTimeNews

Τσίπρας στην Τρίπολη: «Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 21:12
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα του συνεδρίου στην Τρίπολη
|ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / InTimeNews

Τσίπρας στην Τρίπολη: «Ο,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό»

Protagon Team Protagon Team 27 Φεβρουαρίου 2018, 21:12

Ομιλία στο συνέδριο της Τρίπολης, με αντικείμενο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μετά την έξοδό της από τα μνημόνια, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αξιοποιώντας την ευκαιρία προκειμένου να αφήσει αιχμές για την «ελίτ» της χώρας και για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στον πρόλογό του, λέγοντας η ελίτ και η άρνησή της να αξιοποιήσει τους πόρους για το κοινό καλό, αποτέλεσαν, μαζί με τη διαφθορά, ένα από τα βασικά αίτια για την κρίση.

«Στόχος μας είναι ένα σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα και να σχεδιάσουμε αυτή τη μέρα σε στέρεες βάσεις, ώστε η περπατησιά μας να είναι σταθερή. Ανάπτυξη και πρόοδος του αύριο. Ένα αύριο που δεν θα έρθει μόνο του. Μόνο με δουλειά, συναίνεση, συνεργασία και αλληλεγγύη θα έρθει. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. Η άρνηση από μία πολυάριθμη ελίτ, είναι μία από τις βασικές αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση και βέβαια η διαφθορά. Η διαπλοκή, η διαφθορά, η περιφρόνηση του κοινού καλού, εν ονόματι μιας αντικοινωνικής ιδιοτέλειας, βρίσκονται πίσω από όλα όσα μας έκαναν να υποφέρουμε. Η  κυβέρνηση μας δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση, και για κανένα λόγο, να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική», τόνισε αρχικά.

Και συνέχισε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κομματική σκευωρία, αλλά με έναν καρκίνο, που αν δεν ξεριζωθεί ριζικά, θα μολύνει την κοινωνία και θα στέκεται εμπόδιο σε κάθε βήμα προς την ανάπτυξη. Ας γίνει σαφές σε όλους, ότι η δική μου, η δική μας κυβέρνηση, δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με οποιαδήποτε παρέκκλιση από την ηθική, την αξία που ορίζει ότι πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον του λαού και της χώρας. Πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον.  Ότι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες. Κι ας μοιάζει για κάποιους άδικο, άλλοι να έχουν την ευθιξία και να παραιτούνται για 23 χιλιάρικα και άλλοι να κάνουν τον Κινέζο για 23 δισ., διότι τόσο κόστισε το πάρτι στην Υγεία».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / InTimeNews
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / InTimeNews

«Από την οικονομική και κοινωνική αιμορραγία στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην εύρωστη διαδικασία προόδου. Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει ξανά σε καθεστώς Siemens, Novartis, θαλασσοδανείων, και σκανδάλων, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί πίσω», πρόσθεσε.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...