683
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου | INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: «Ενοχος ή βλαξ;» – Εχουμε αποδείξεις, οφείλετε εξηγήσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 13:13
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Ιανουαρίου
|INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: «Ενοχος ή βλαξ;» – Εχουμε αποδείξεις, οφείλετε εξηγήσεις

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 13:13

Για αποδείξεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων για τις οποίες ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση οφείλουν εξηγήσεις, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια πριν από την ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Τετάρτη κατά της κυβέρνησης και καταφέρθηκε ξανά με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Εχουμε έναν πρωθυπουργό που παραβίασε το Σύνταγμα. Μιλάμε για συνταγματική εκτροπή. Κύριε Μητσοτάκη είστε απόλυτα εκτεθειμένος. Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την ΑΔΑΕ, από την αρμόδια Αρχή. Απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις, χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και απεφάνθη εκ νέου πως ο Πρωθυπουργός είναι ένοχος.

«Προτιμήσατε να παριστάνετε τον πρωθυπουργό μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας παρά να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν με τόλμη. Μου θυμίζει το παλιό πρωτοσέλιδο “ένοχος ή βλαξ” και μάλλον προτιμήσατε το δεύτερο», συνέχισε εμμένοντας στη συγκεκριμένη φρασεολογία.

Η ατάκα του κ. Τσίπρα «ένοχος ή βλαξ», προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, που παρενέβη λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε ηθελα αυτές τις εκφράσεις να τις σκεφτείτε λίγο, είναι άλλης τάξεως».

«Να με προστατέψετε, όχι να με λογοκρίνετε. Σας παρακαλώ να με προστατέψετε από την οχλαγωγία», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχω καμία διάθεση, είπε,  να υπονοήσω προσωπικά ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει αντιληπτική ικανότητα. Δεν τον υποτιμώ καθόλου. Είναι όμως ένοχος», επέμεινε,  αξιώνοντας και πάλι την παραίτησή του.

«Αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να παραιτηθείτε είτε να υποδείξετε τους ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, επιμείνατε στον δρόμο της εκτροπής και στη δολοφονία της αλήθειας – Είστε δύο φορές ένοχος», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για απόπειρα χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και τρομοκράτησης «όσων ήξεραν και μπορούσαν να μιλήσουν»

«Δική σας προσωπική απόφαση και ντροπή είναι η επίθεση που εξαπολύετε στην ΑΑΔΕ επειδή κάνει το συνταγματικό της καθήκον», είπε με αφορμή τις κυβερνητικές βολές για τον τρόπο που λειτουργεί ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής, Χρήστος Ράμμος και συγκεκριμένα μέλη της.

«Δεν θα σας είναι εύκολο κ. Μητσοτάκη να το βάλετε και πάλι στα πόδια. Δεν είχατε ούτε το θάρρος να μετατρέψετε την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπό το χειροκρότημα των βουλευτών του.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο σημείο να υιοθετήσει ακόμη και τον απίστευτο -και συνάμα επικίνδυνο- ισχυρισμό του βουλευτή του, Γιάννη Ραγκούση (με τον οποίον στη συνέχεια κάθονταν δίπλα-δίπλα στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ), περί εγκατάστασης του Predator μέσω του emvolio.gov.gr. «Κάποιοι ήξεραν ακόμα και τον εμβολιασμό των στόχων. Είναι ανατριχιαστικό ότι γελάτε όταν τα λέω αυτό», είπε, για την αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στα λεγόμενά του.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε ούτε καν τις αμυντικές δαπάνες του Προϋπολογισμού, ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε με αφορμή τα περί παρακολουθήσεων των Αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το εν εξελίξει εξοπλιστικό της πρόγραμμα με την προμήθεια των Rafale και των φρεγατών FDI (Belharra) μέσω διακρατικών συμφωνιών.

«Μαθήματα πατριωτισμού στη δημοκρατική παράταξη δεν θα κάνετε ξανά. Ως εδώ με την υποκρισία και την πατριδοκαπηλία», αναφώνησε, υποσχόμενος ότι «ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν θα μείνει δίχως να ελεγχθεί».

«Με τα λεφτά του ελληνικού λαού για την Αμυνα της χώρας δεν θα παίζουμε παιχνίδια», είπε, αντιπαρερχόμενος τα πολιτικά παιχνίδια που έπαιξε το κόμμα του όταν η Βουλή είχε κληθεί να επικυρώσει τις αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ, με αποκορύφωμα την καταψήφιση των αμυντικών δαπανών του εθνικού Προϋπολογισμού.

Περί σακούλας

Επιχειρώντας εξάλλου να απαντήσει για τα μαύρα λεφτά που  διακινούνταν κατά δήλωση της γραμματέως Καλογρίτσα, την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «κατασκευές» και «ψεύδη»:

«Αφού λοιπόν σας αρέσουν τόσο πολύ οι ιστορίες με σακούλες, κύριε Μητσοτάκη, ένα έχω μόνο να σας πω : Ο ΣΥΡΙΖΑ μια “σακούλα” είχε και την παρέδωσε στο ελληνικό κράτος και στην ελληνική κοινωνία. Και δεν ήταν καθόλου “μαύρη”. Ήταν “σακούλα” με 37 δισ. ευρώ, που αν δεν υπήρχε σήμερα η πατρίδα μας δεν θα μπορούσε ούτε στο ελάχιστο να αντέξει τα χτυπήματα από τις αλλεπάλληλες κρίσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι όμως χωρίς να αναφερθεί από πού ακριβώς προήλθε το λεγόμενο «μαξιλάρι» που άφησε πίσω του όταν αποχώρησε απο τη διακυβέρνηση του τόπου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...