266
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής την Τρίτη | INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: Εσχατη καπηλεία να μπαίνουν θέματα εθνικής ασφάλειας και ΕΔ στην προεκλογική αντιπαράθεση

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 14:09
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής την Τρίτη
|INTIMEnews

Τσίπρας στη Βουλή: Εσχατη καπηλεία να μπαίνουν θέματα εθνικής ασφάλειας και ΕΔ στην προεκλογική αντιπαράθεση

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 14:09

Για προεκλογική εκμετάλλευση ζητημάτων που αφορούν τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σε μία απόπειρα να υποβαθμίσει τόσο την εξαγγελία για το νέο Μισθολόγιο από το επόμενο έτος, όσο και την ψήφιση του επιδόματος Στόλου για τους υπηρετούντες στα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

«Σήμερα -παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-  φέρνετε ένα επίδομα που αφορά μόνο έναν κλάδο. Οι Ενοπλες Δυνάμεις  δεν είναι μόνο τα όπλα είναι οι άνδρες και γυναίκες που χειρίζονται τα όπλα. Οι άνδρες και γυναίκες που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους για πατρίδα, αυτοί είναι η δύναμη των ΕΔ και τι έχετε κάνει 4 χρόνια γι αυτούς; Ενα νομοσχέδιο που δεν λύνει κανένα ζήτημα. Αντιμετωπίζει μόνο ένα από τα αιτήματα ενός κλάδου; Με τους άλλους κλάδους τι γίνεται; Δικαίως έχουν εξεγερθεί».

«Τα επιδόματα πρέπει να τα δίνεις με δικαιοσύνη σε όλους τους κλάδους. Μόνο το επίδομα Στόλου και τις υποσχέσεις για το μισθολόγιο που αφορά το 2024. Μεταξύ του 2023 και 2024 μεσολαβούν οι εκλογές. Μην δίνετε τέτοιες υποσχέσεις, γιατί γνωρίζετε ότι δεν θα είστε στην θέση του πρωθυπουργού το 2024», είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των συγκεκριμένων εξαγγελιών.

Κατά τα άλλα, ο  κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι  βάζει τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα εθνικά θέματα στην «αρένα της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης», παριστάνοντας -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- τον μοναδικό πατριώτη και τον προστάτη της Εθνικής Αμυνας, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για «διαγωνισμό πατριωτισμού σε τηλεοπτικά παράθυρα» (με αφορμή το πρόσφατο επεισόδιο μεταξύ Αννας Καραμανλή και Γιώργου Βαρεμένου στον «άερα» του ΣΚΑΪ).

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...