661
Και με τον Τσιόδρα και με τον Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε και από το βήμα της Βουλής τα ναι μεν αλλά για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού | INTIMEnews

Τσίπρας: «Παράσημο» το ειδικό δικαστήριο για Παππά – Κάνετε σκαντζόχοιρους όσους «έχουν αμφιβολίες» για το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 15:05
Και με τον Τσιόδρα και με τον Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε και από το βήμα της Βουλής τα ναι μεν αλλά για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού
|INTIMEnews

Τσίπρας: «Παράσημο» το ειδικό δικαστήριο για Παππά – Κάνετε σκαντζόχοιρους όσους «έχουν αμφιβολίες» για το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 15:05

Στο εδώλιο της συνείδησης του λαού δεν θα κάτσει ο Νίκος Παππάς, κάθεται ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έχει εξαπολύσει ένα πογκρόμ διχασμού, βγήκε να πει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπερασπιζόμενος το Νο2 της κυβέρνησής του την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών και του εγχειρήματος της δημιουργίας του SYRIZA TV.

Αντί να συζητάμε για την επιδημία που θεριεύει, συζητάμε για το πώς θα κτίσετε ειδικό δικαστήριο για τον πολιτικό σας αντίπαλο χωρίς ίχνος στοιχείου. Aυτά δεν είναι στοιχεία κατηγορητηρίου, αλλά παράσημα, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, κάνοντας λόγο για φιάσκο της πλειοψηφίας στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

«Δεν μπόρεσαν να μας συγχωρήσουν ότι συμμετείχαν σε έναν έντιμο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες» (όπως αποκάλεσε τον διαγωνισμό που στήθηκε δις αφού την πρώτη φορά κρίθηκε αντιστυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. «Αυτό πληρώνει ο Παππάς, ότι τους υποχρεώσαμε να συμμορφωθούν με τους νόμους που ισχύουν για κάθε πολίτη και επιχειρηματία σε αυτόν τον τόπο», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος στη σχετική αναφορά του τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη γνωστή φράση του περί «νταβατζήδων», εν μέσω χειροκροτημάτων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και έντονων διαμαρτυριών από την πλευρά εκείνων της ΝΔ.

Παράβαση καθήκοντος (η κατηγορία που αποδίδεται στον Νίκο Παππά)είναι αυτή της δικής σας κυβερνητικής κανονικότητας, που είναι να εξυπηρετείς όχι τα συμφέροντα του Δημοσίου αλλά της διαπλοκής, παρατήρησε για να προσθέσει:

«Τον έναν τον πάτε σε Ειδικό Δικαστήριο γιατί έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο για τις μίζες σε γιατρούς και υπουργούς των κυβερνήσεών σας και τον άλλον γιατί έβαλε στο δημόσιο ταμείο τα λεφτά των νταβατζήδων, που έλεγε ο Κώστας Καραμανλής. Στήστε τα αυτά τα ειδικά δικαστήρια, είναι παράσημά μας. Δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε για ένα ευρώ, όσο και να ψάξετε».

Στην παρέμβασή του στη Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ημέρα ντροπής για τη πλειοψηφία και χαρακτήρισε «λιποτάκτη» τον Πρωθυπουργό για την απουσία του από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε χθες για τον δρόμο (Ε65) «για να πάρει δρόμο σήμερα από τη Βουλή», σχολίασε δηκτικά, πριν περάσει στην κριτική  του για τα θέματα της πανδημίας και του εμβολιασμού.

«Εγω φταίω;» επανέλαβε πολλές φορές ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις-απαντήσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, σε όσα λέει ο ίδιος τον τελευταίο καιρό για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την εμβολιαστική στρατηγική της κυβέρνησης (σ.σ. εμβολιασμός «ούτε με τον βούρδουλα, ούτε με φιλοδώρημα, αλλά με πειθώ», μία από τις χαρακτηριστικές εμπαμφοτερίζουσες τοποθετήσεις του).

Στην ίδια στάση του «ναι μεν αλλά», ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε μεν λογικό και επόμενο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγεινομικών, διερωτήθηκε δε γιατι ανοίγει τώρα το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού η κυβέρνηση, όταν σήμερα -όπως είπε- το 90% των γιατρών είναι εμβολιασμένοι. Εδώ βεβαία φάνηκε να διαφεύγουν του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα στοιχεία για τα ποσοστά των εμβολιασμένων στους εργαζομένους των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, που ειδικά στις δημόσιες δομές  είναι μόλις 43%.

«Ανοίγετε το θέμα άγαρμπα», επέμεινε ο κ. Τσίπρας, και ανοίγετε θεμα απολύσεων γιατί έχετε φετίχ με τις απολύσεις, πρόσθεσε επικαλούμενος τη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου.

Ανοίγετε θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού γενικά του πληθυσμού, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας ξανά το μάτι στους πάσης φύσεως αρνητές των εμβολίων, όπως έχει πράξει πολλάκις ο Παύλος Πολάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τη συζήτηση αυτή (σ.σ. που έχει ανοίξει σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ και του κόσμου) κάνει σαμποτάζ στην ίδια την καμπάνια του εμβολιασμού και «σκαντζόχοιρους» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε-  «όσους έχουν αμφιβολίες» για τα εμβόλια (επίσης όπως χαρακτηριστικά αποκάλεσε τους αρνητές των εμβολίων)!

Ο εμβολιασμός όλων είναι απαραίτητος, κανείς δεν θα είναι ασφαλής εάν δεν είμαστε όλοι ασφαλείς, όμως ο εμβολιασμός δεν μπορεί παρά να είναι ελεύθερη επιλογή του καθενός, κατέληξε στη σχετική αναφορά του ο κ. Τσίπρας, χωρίς να βγάλει τα πόδια του από καμία από τις δύο βάρκες στις οποίες επιμένει να πατάει κατά τις τελευταίες δηλώσεις του για τη «μάχη» του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...