707
Ο Αλέξης Τσίπρας: «Το επόμενο διάστημα θα κινητοποιήσουμε τους πολίτες για να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη» | George Vitsaras / SOOC

Τσίπρας: Μια φορά είδα τον Καλογρίτσα – δεν θα αφήσω την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 23:57
Ο Αλέξης Τσίπρας: «Το επόμενο διάστημα θα κινητοποιήσουμε τους πολίτες για να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη»
| George Vitsaras / SOOC

Τσίπρας: Μια φορά είδα τον Καλογρίτσα – δεν θα αφήσω την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2021, 23:57

Αναφορές στην πολιτική της κυβέρνησης για το Εργασιακό, τη διαχείριση της πανδημίας, την εξωτερική πολιτική, τους εισακτέους στις πανελλαδικές, όπως και τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ-Καλογρίτσα, είχε μια συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Star, το βράδυ της Δευτέρας.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε εκ νέου τον Νίκο Παππά. «Γιατί με ρωτάτε συνεχώς για τον Νίκο Παππά; Η κυβέρνηση είχε συλλογικές αποφάσεις», είπε, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το ζήτημα με τον Καλογρίτσα και το ΣΥΡΙΖΑ Channel.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι «αστείο» να ασχολούμαστε με τα όσα λέει ο κάθε επιχειρηματίας, ειδικά ο «κάθε Καλογρίτσας». Ισχυρίστηκε ότι «μια φορά έχω δει τον Καλογρίτσα» και πρόσθεσε: «Τώρα μπαίνουμε στην πολιτική κανονικότητα και δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση. Και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτή». Τόνισε ακόμη ότι στόχος είναι να «κινητοποιήσουμε όλους τους πολίτες», με δεδομένο ότι, κατά τον κ. Τσίπρα, η πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί δυσαρέσκεια.

Σε ό,τι αφορά άλλα ζητήματα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

Για την εξωτερική πολιτική ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ για να πιέσει την Τουρκία στην κατεύθυνση της παραπομπής της διαφοράς της υφαλοκρηπίδας στην Χάγη», κάτι που όπως είπε θα στήριζε με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των κόκκινων γραμμών που έχει θέσει η χώρα μας».

Για το ζήτημα της συμμετοχής της Βόρειας Μακεδονίας στο ποδοσφαιρικό Euro2020 είπε ότι «ορθώς ο κ. Δένδιας διαμαρτυρήθηκε αλλά έπρεπε να έχει φροντίσει πιο έγκαιρα διότι κατόπιν εορτής δεν έχει νόημα. Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να εφαρμοστεί».

Για τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Κεραμέως επέλεξαν να κάνουν μία αλλαγή που θέτει εμπόδια σε 25.000 με 30.000 παιδιά που έτσι θα μείνουν εκτός εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με αιτιολογία ότι δεν πρέπει να μπαίνουν με χαμηλούς βαθμούς».

Για την πανδημία: «Αυτό που δεν αποτιμάται είναι το γεγονός ότι είχαμε στην πρώτη φάση 400 απώλειες και στην δεύτερη 12.000, άρα κάτι δεν πήγε καλά. Επίσης στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων είχαμε ποσοστό θνητότητας γύρω στο 60% ενώ ο ευρωπαϊκός όρος ήταν 30 με 35%. Σε έξι μεγάλες πόλεις της χώρας είχαμε 100% θνητότητα και δεν είδα κανέναν να παραιτείται. Κάτι δεν κάναμε καλά… Αυτά για όσους νομίζουν ότι τα κάναμε όλα καλά».

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: «Δεν είναι η ώρα για να ανοίξουμε την συζήτηση για τα προνόμια και τις διευκολύνσεις του 30% (των εμβολιασμένων). Πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια για να πείσουμε εκείνους που αρνούνται ότι κινδυνεύει η ζωή τους».

Για το εργασιακό είπε: «Ολοι οι μεγάλοι εργατικοί αγώνες έχουν στηθεί επάνω στο οκτάωρο. Και έρχεται σήμερα ο κ. Μητσοτάκης και δηλώνει ότι είναι παρωχημένο».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Ο κ. Μητσοτάκης ζυγίζει την πιθανότητα να πάει σε πρόωρες εκλογές γιατί γνωρίζει ότι η πολιτική του παράγει και θα συνεχίσει να παράγει μεγάλη δυσαρέσκεια. Το επόμενο διάστημα θα κινητοποιήσουμε τους πολίτες για να διεκδικήσουμε περισσότερη δημοκρατία και δικαιοσύνη».

Ο Μητσοτάκης ως διαχειριστής πολυκατοικίας

Ξεχωριστό σημείο της συνέντευξης ήταν τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας σχετικά με τα δάνεια της ΝΔ.

«Αν εσείς είχατε κάποιον ο οποίος γεννά όχι 30 εκατ. ευρώ χρέη κάθε χρόνο στην επιχείρησή του αλλά 500 χιλιάδες θα τον επιλέγατε για διαχειριστή της πολυκατοικίας σας; Εμείς έχουμε επιλέξει για πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος υποσχέθηκε εξυγίανση των οικονομικών του κόμματός του το 2016 και κάθε χρόνο φορτώνει στον έλληνα φορολογούμενο 30 εκατομμύρια ευρώ, 128 εκατ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια… Εταξε ότι δεν παίρνει ούτε ευρώ από την κρατική επιχορήγηση, εννέα εκατ. κρατική επιχορήγηση μόνο τα 3,5 πηγαίνουν στις τράπεζες. Ξέρετε καμία επιχείρηση με χρέος που ξεπερνά 30 φορές το ενεργητικό της και έχει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα; Δεν έχει επιχειρήματα ο κ. Μητσοτάκης και γι’ αυτό κρύβεται και δεν έρχεται στη Βουλή να απαντήσει. Αυτό είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά και την ποιότητα της Δημοκρατίας. Δεν έχει επιχειρήματα και οδήγησε τον πρόεδρο της Βουλής στον πρωτοφανή αυτοεξευτελισμό να καταγραφεί στην ιστορία ως Πρόεδρος που έκλεισε τα μικρόφωνα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σημείωσε τέλος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρώσταγε εννέα εκατ. και σήμερα δεν χρωστά ένα ευρώ και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί εμείς να κάνουμε χρηστή διαχείριση, ενώ η ΝΔ που είναι υπερχρεωμένη έκανε σύμφωνα με τα στοιχεία της Google την ακριβότερη διαφήμιση στο Διαδίκτυο το 2019».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...