363
Η φωτογραφία που ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, με τον ίδιο και τη Μπέτυ να συζητούν με τον Γιάννη Στάνκογλου | Instagram/Alexis Tsipras

Τσίπρας και Μπαζιάνα στο Ηρώδειο: Είδαν τον «Προμηθέα Δεσμώτη» με τον Στάνκογλου

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 10:18
Η φωτογραφία που ανήρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα social media, με τον ίδιο και τη Μπέτυ να συζητούν με τον Γιάννη Στάνκογλου
|Instagram/Alexis Tsipras

Τσίπρας και Μπαζιάνα στο Ηρώδειο: Είδαν τον «Προμηθέα Δεσμώτη» με τον Στάνκογλου

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2021, 10:18

Την αγάπη τους για το θέατρο –που ίσως τους προσέφερε και μια απόδραση από τις δυσκολίες της ΔΕΘ και τα συνακόλουθα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ– επιβεβαίωσαν το βράδυ της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα, οι οποίοι πήγαν στο Ηρώδειο για να δουν την παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης».

Το ζευγάρι συνηθίζει να εκμεταλλεύεται τις λιγοστές εξόδους του για να απολαύσει θεατρικές ή μουσικές παραστάσεις. Στα μέσα του περασμένου Ιουλίου είχαν πάει να δουν «Οθέλλο» στο Θέατρο Πέτρας, με τον Γιάννη Μπέζο στον κεντρικό ρόλο, ενώ είχε προηγηθεί μια έξοδός τους για τη μουσική παράσταση «Τα σχήματα των αστεριών», μια μουσική σύμπραξη της Τάνιας Τσανακλίδου και της Λίνας Νικολακοπούλου. Ακόμα και πέρυσι τον Νοέμβριο, στην καρδιά του lockdown, ο κ. Τσίπρας και η κυρία Μπαζιάνα είχαν δείξει την αγάπη τους για το θέατρο, όταν πήγαν να δουν την παράσταση «This is not Romeo & Juliet».

Τώρα σειρά είχε η τραγωδία του Αισχύλου, με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ρόλο του Προμηθέα.

Την παρουσία τους στις εξέδρες του Ηρωδείου δημοσιοποίησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, με αναρτήσεις του στο Facebook και στο Instagram, όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νόημα του έργου:

«Μία ιστορία αρχέγονη, αλλά και πέρα από τον χρόνο. Η αιώνια πάλη ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι. Από τη μία το Κράτος και η Βία. Από την άλλη, το φως, η γνώση, η πρόοδος – από προνόμιο των λίγων, δικαίωμα του ανθρώπου. Και ανάμεσά τους, επαναστάτης, ελεύθερος και δεσμώτης, ο Προμηθέας.

Εξαιρετική απόδοση του λόγου του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Αρη Μπινιάρη, με τον Γιάννη Στάνκογλου και όλους τους συντελεστές με τις καθηλωτικές τους ερμηνείες, σε μια παράσταση που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό, γιατί το καλό πάντα θα ξεχωρίζει και θα επιβραβεύεται», έγραψε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...