306
| InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Τσίπρας: Δεν θα είναι η τελευταία η μάχη της 25ης Ιουνίου – Θα συνεχίσω

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 13:38
|InTime News / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Τσίπρας: Δεν θα είναι η τελευταία η μάχη της 25ης Ιουνίου – Θα συνεχίσω

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2023, 13:38

Η «Προοδευτική Συμμαχία» δεν απέτυχε, επέμεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ της Κυριακής», η οποία κυκλοφόρησε ακριβώς μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ «ακόμη και αν δεν καταφέρει να ανατρέψει τους συσχετισμούς, θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης και της Κεντροαριστεράς στον τόπο», όπως είπε.

«Η μάχη της προσεχούς Κυριακής είναι σε μεγάλο βαθμό υπαρξιακή για την ελληνική κοινωνία», καθώς σε αυτή κρίνεται το «εάν θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα προοδευτικό, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα της καθημερινότητας, απελευθερώνει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας από την αδιαφάνεια και τα προνόμια των λίγων ισχυρών, βάζει την εργασία στο επίκεντρο και οικοδομεί ένα νέο και ισχυρό ΕΣΥ. Ή θα οδηγηθούμε σε μια ανεξέλεγκτη και ασύδοτη Δεξιά που θα θέσει σε κίνδυνο τα τελευταία ίχνη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης» εκτίμησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, ότι γνωρίζει πως η μάχη της 25ης Ιουνίου είναι δύσκολη, όμως οι κάλπες θα είναι άδειες και, εφόσον καταφέρει να πείσει «για την ανάγκη να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο αριστερός δημοκρατικός πόλος του πολιτικού σκηνικού, όχι ως αντίβαρο αλλά ως η μοναδική πραγματική εναλλακτική κυβερνητική λύση, τότε οι συσχετισμοί μπορούν να αλλάξουν». Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το καταφέρει αυτό, τότε «θα παραμείνει ο βασικός πυλώνας της προοδευτικής παράταξης και της Κεντροαριστεράς στον τόπο, γιατί εκπροσωπεί κοινωνικά συμφέροντα, ανάγκες και αξίες» προσέθεσε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτώμενος αν οι επικείμενες κάλπες αποτελούν την ύστατη πολιτική και προσωπική εκλογική μάχη για εκείνον μετά από μια εκλογική ήττα 20 μονάδων, απάντησε ότι δίνει «μια ακόμη, δύσκολη και πολύ κρίσιμη πολιτική και ιδεολογική μάχη, αλλά δεν θα είναι η τελευταία». «Θα συνεχίσω να μάχομαι όπως κάθε αριστερός για αυτά που πιστεύω και για αυτά που εκπροσωπώ. Δεν υπάρχουν ύστατες μάχες για την Αριστερά, γιατί έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...