521
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής την Τρίτη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tσίπρας: Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή – εκμεταλλεύεστε αποσπασματικά δηλώσεις μας

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 14:42
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βήμα της Βουλής την Τρίτη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tσίπρας: Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή – εκμεταλλεύεστε αποσπασματικά δηλώσεις μας

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2022, 14:42

Ουδείς αμφιβάλλει για τη σημασία της θωράκισης της αμυντικής ικανότητας της χώρας, άλλωστε το πρώτο μεγάλο εξοπλιστικό πρόγραμμα που προχώρησε μετά από μια δεκαετία ήταν η αναβάθμιση των F16 επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι θράσος όμως να μας κουνάτε το δάχτυλο επειδή δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή για να διαχειριστείτε τις αμυντικές δαπάνες», απάντησε στον Πρωθυπουργός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας με τη σειρά του στο βήμα της Βουλής

«Είναι απαράδεκτο να εκμεταλλεύεστε τη στάση ευθύνης της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ζητάτε λευκή επιταγή», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι μιλά για υπεύθυνη διαχείριση την ώρα που η πλειοψηφία ψηφίζει στη Βουλή 7 δισ. ευρώ εξοπλισμούς, χωρίς να μπαίνει στη αμυντική βιομηχανία ούτε ένα ευρώ.

»Μας λέτε ότι δεν θα επιστρέψουμε στα ελλείμματα, όταν έχουμε πληθωρισμό στο 6,2% και ψηφίζετε εξοπλιστικές δαπάνες ύψους 7 δισ. ευρώ», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για αντιγραφή συνταγών του χθες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και διερωτήθηκε:

«Τι να σκεφτεί ο Έλληνας πολίτης, όταν δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του; Τι να σκεφτεί όταν βλέπει το σποτ για τα Rafale με το σήμα της ΝΔ;»

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με τη φράση του Διονύσιου Σολωμού ότι το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό, προσθέτοντας ότι «κάθε φορά που το εθνικό γίνεται αντικείμενο ψεύδους και η εθνικοφροσύνη αντικείμενο πλειοδοσίας μόνο δεινά επέρχονται για την πατρίδα».

Η Αμυνα της χώρας δεν μπορεί να σταθεί αν δεν υπηρετεί μία συγκροτημένη εξωτερική και οικονομική πολιτική, απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποσπασματική αναφρά -όπως είπε- του Πρωθυπουργού στη φράση του Γιώργου Τσίπρα, «η Αμυνας της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός».

Στην ίδια επισήμανσή του ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον κ. Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί συνειδητά αποσπασματικά δηλώσεις και στάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για πολιτική αντιπαράθεση.

Στο σημείο αυτό κάλεσε τον Πρωθυπουργό να μην χρησιμοποιεί τα αμυντικά θέματα για πολιτική εκμετάλλευση κατηγορώντας τον ότι οικειοποιείται πολιτικά την αγορά εξοπλισμών, όπως έπραξε με το σποτάκι για τα Rafale που αντί για το εθνόσημο έφερε το κομματικό έμβλημα της ΝΔ.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα περιελάμβανε και σχόλιο επί επιχειρησιακών θεμάτων, χαρακτηρίζοντας αναιτιολόγητη την αγορά των επιπρόσθετων έξι Rafale, την ώρα που όπως είπε, έχουν αναβαθμιστεί τα F-16 και έχουν αγοραστεί ήδη 18 Rafale. Πρόκειται, είπε, για ένα  δισ. ευρώ επιπλέον κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο.

Νέα Δημοκρατία: «Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα»

Ο Γιώργος Τσίπρας υπενθύμισε για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε η ΝΔ.

« Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία», υπενθυμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς όπου επισημαίνεται ότι «δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα»

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...