955
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 | Facebook/Alexis Tsipras

Ο Τσίπρας για το εξοχικό στο Σούνιο: «Δεν είναι βίλα, είναι ένα μικρό όμορφο σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 09:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/12/2020, 11:20
Ο Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1
|Facebook/Alexis Tsipras

Ο Τσίπρας για το εξοχικό στο Σούνιο: «Δεν είναι βίλα, είναι ένα μικρό όμορφο σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2020, 09:34
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/12/2020, 11:20

Εξι ημέρες αφού αποκαλύφθηκε η υπόθεση με το νέο εξοχικό του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στην τηλεόραση στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, για να δώσει εξηγήσεις.

Οπως αναμενόταν, μίλησε για οργανωμένο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τους «100 νεκρούς τη μέρα» από τον κορονοϊό, ενώ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν απαντάει για τα «32 σπίτια» που έχει και τη ΝΔ ότι«είναι το κόμμα των υπερχρεωμένων μεγαλοϊδιοκτητών». Επίσης όπως αναμενόταν, μίλησε για τον ρόλο των ΜΜΕ, που ως γνωστόν φταίνε για όλα, και για συκοφάντες της δημοσιογραφίας, προαναγγέλλοντας αγωγές κατά όσων δεν έχουν ανασκευάσει τα όσα έχουν γράψει και πει για το εξοχικό του στο Σούνιο.

Ως προς το επίδικο: «Δεν πρόκειται για βίλα, βίλα είναι το σπίτι του κ. Μητσοτάκη στην Τήνο που είναι μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο… Αυτό είναι ένα μικρό όμορφο σπίτι σε μια πολύ ωραία περιοχή. Το οποίο νοικιάζω, δεν έχω αγοράσει. Και το οποίο, γνωρίζετε ότι ανήκει σε μια περιοχή όπου είναι ως επι τω πλείστον παραθεριστικές κατοικίες, δεν ενοικιάζονται κατοικίες μόνιμης διαμονής. Σε όλη την Ελλάδα παραθεριστικές κατοικίες ενοικιάζονται με τη σεζόν», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι παραθέριζε στην περιοχή από το 2015. «Από το 2015 ως το 2019, όσο ήμουν και Πρωθυπουργός, ενοικίαζα με τη σεζόν για τρεις μήνες ένα μεγαλύτερο σπίτι, 180 τ.μ., έδινα  1.200 ευρώ τον μήνα, 3.600 ευρώ τον χρόνο. Τώρα δίνω 6.000 ευρώ τον χρόνο, σε μια συμφωνία που έκανα με τον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε για 10 χρόνια σε αγγελία και δεν μπόρεσε να βρει ούτε αγοραστή ούτε ενοικιαστή».

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε πώς βρήκε το συγκεκριμένο σπίτι –για το οποίο επανέλαβε πολλές φορές ότι ήταν επί χρόνια ανεκμετάλλευτο– ενώ αναφέρθηκε και σε μια επίσκεψή του σε τοπική ταβέρνα «που έχει καλό ψάρι» και πώς γνώρισε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

«Ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης δεν ήταν κανένας διαπλεκόμενος. Εχει μια επιχειρηματική δραστηριότητα, έντιμος άνθρωπος, γνωστός στην περιοχή. Το συγκεκριμένο ακίνητο ήταν για 10 χρόνια ανεκμετάλλευτο»…

»Η γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ, για να συναντηθώ με αυτόν τον άνθρωπο και να του ζητήσω να διερευνήσουμε τη δυνατότητα να νοικιάσω αυτό το σπίτι, έγινε, κ. Παπαδάκη, σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί σε μια ταβέρνα της περιοχής. Σε μια εξαιρετική ταβέρνα που έχει πολύ καλό ψάρι. Οπου ο ταβερνιάρης, ένας πολύ καλός άνθρωπος στην περιοχή… του είπα ότι εγώ φεύγω από το σπίτι που νοίκιαζα διότι ο ιδιοκτήτης θέλει να μείνει ο ίδιος την επόμενη χρονιά και μου είπε “εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει κάνα σπίτι εδώ να μείνεις”. Γνώρισα λοιπόν αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος στην αρχή παραξενεύτηκε, διότι ούτε ο ίδιος είχε μείνει στο σπίτι. Λέγοντας “εσύ πρώην Πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τ.μ. το υπόγειο είναι μέχρι στιγμής ανεκμετάλλευτο άλλα 70 τ.μ… Του είπα ότι “ναι εγώ θέλω να μείνω σε αυτήν την περιοχή γιατί την αγαπάω την περιοχή”».

Συνεχίζοντας κατά τα άλλα την κριτική του προς τα ΜΜΕ μίλησε για χρηματισμό καναλιών και δημοσιογράφων και ζήτησε από τον παρουσιαστή την επόμενη φορά που θα έχει απέναντί του τον κ. Μητσοτάκη να του κάνει αντίστοιχες ερωτήσεις για τα σπίτια που έχει.

«Την επόμενη φορά που θα πάω να νοικιάσω ένα σπίτι θα πάρω μαζί μου τον κ. Μητσοτάκη και το γραφείο Τύπου να δουν το ενοίκιο», προσέθεσε για να αρχίσει ακολούθως να επικρίνει τον Πρωθυπουργό για τα σπίτια του.

«Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στη δημοσιότητα το ενοίκιο για το σπίτι που μένει στον Λυκαβηττό; Πόσα πληρώνει; Σε ποιον τα πληρώνει;» ρώτησε, για να συμπληρώσει.

«Ενας Πρωθυπουργός που χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες είναι ένας ευάλωτος Πρωθυπουργός. Θα δώσει στη δημοσιότητα τις ρυθμίσεις που έχει κάνει;» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει τους βουλευτές και τους υπουργούς να δηλώνουν στο «πόθεν έσχες» «όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και όλη την πορεία του δανεισμού».

«Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα είναι να παίρνει δάνεια από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις και μετά να μπαίνει σε ρυθμίσεις. Δεν την ξεκίνησα εγώ αυτήν τη συζήτηση, την ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης. Πρέπει να απαντήσει, όχι σε εμένα αλλά στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

ΝΔ: «Ενας καλός ταβερνιάρης…»

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που εξέδωσε ανακοίνωση:

«Τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Ευρισκόμενος σε παράκρουση τα επανέλαβε και σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ!

Όσο για τη δικαιολογία ότι 500 ευρώ το μήνα αντιστοιχούν, σήμερα, σε μία παραθεριστική κατοικία 141 τετραγωνικών, με ένα στρέμμα κήπου και μπροστά στη θάλασσα, τι να σχολιάσει κανείς. Αρκεί μια ματιά στις τρέχουσες τιμές του Σουνίου για να ξεσπάσει σε γέλια με τα αστεία επιχειρήματα του κ. Τσίπρα.

Είναι, μάλιστα, τόσο εθισμένος στο θράσος και τόσο στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις, ώστε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη ζητώντας να μιλήσει για το ενοίκιο που πληρώνει εκείνος στο δικό του σπίτι. Όταν είναι γνωστό από το Πόθεν Έσχες ότι η κατοικία του Πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική. Και, βεβαίως, είναι δηλωμένο από την πρώτη στιγμή.

Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με την σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...