342
| IntimeNews

Τσίπρας: Ανοησίες το σχέδιο «Δήμητρα», εμείς έχουμε σχέδιο «Κυριάκος Μητσοτάκης»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2023, 22:33
|IntimeNews

Τσίπρας: Ανοησίες το σχέδιο «Δήμητρα», εμείς έχουμε σχέδιο «Κυριάκος Μητσοτάκης»

Protagon Team Protagon Team 26 Απριλίου 2023, 22:33

Επίθεση στον άλλοτε σύντροφό του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά, όπως συνηθίζει, και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε από την Ιτέα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το βράδυ της Τετάρτης εξήγγειλε το δικό του «σχέδιο Κυριάκος» (σ.σ. εννοεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη), ώστε να «αναγκάσει» τον Πρωθυπουργό να μιλήσει «για τα πραγματικά προβλήματα».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανοησίες» τα σχετικά με το σχέδιο «Δήμητρα», ενώ έκανε έκκληση στους 450.000 νέους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν πάνε στην κάλπη, η ΝΔ και το καθεστώς Μητσοτάκη έχουν τελειώσει».

Μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Ιτέα, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε το δικό του «σχέδιο Μητσοτάκης», συσχετίζοντας εμμέσως την εξαγγελία του Γιάνη Βαρουφάκη για το σχέδιο «Δήμητρα» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «αποφεύγει τη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα και εφευρίσκει “ψεύτικα ζητήματα”».

Λίγο νωρίτερα, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίαζε (δείτε εδώ) επί δύο ώρες το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την τετραετία 2023-2027, μιλώντας για όλα: από την παραγωγική ανασυγκρότηση, τους μισθούς και το κοινωνικό κράτος μέχρι την Υγεία, τις Μεταφορές και τη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Για να αποφύγει ο κ. Μητσοτάκης τη συζήτηση για το τι θα γίνει με το εισόδημα, τι θα γίνει με την ακρίβεια, με την ανεργία, με τον αγροτικό κόσμο, δημιουργεί ψεύτικα ζητήματα. Για να αποφύγει τη συζήτηση για τα μεγάλα θέματα, ασχολείται τη μία με τον κ. Βελόπουλο και πώς θα πάρει βουλευτές από τον Βελόπουλο, τη δεύτερη πώς θα αποκλείσει τον Κασιδιάρη, την Τρίτη με τον κ. Βαρουφάκη. Βρήκε παρτενέρ για να ασχολείται. Και με το σχέδιο “Δήμητρα”. Ε, λοιπόν, το δικό μας σχέδιο δεν λέγεται “Δήμητρα”, λέγεται “Κυριάκος”, είναι το σχέδιο να τον βγάλουμε από το καβούκι του, να τον φέρουμε ενώπιος ενωπίω, να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του, να μιλήσει για τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει. Να τον αναγκάσουμε επιτέλους να έρθει σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, σε ένα ντιμπέιτ, που φοβάται και το βάζει στα πόδια, ή έστω να δώσει συνέντευξη σε έναν κανονικό δημοσιογράφο και να τον ρωτήσει πράγματα που θέλει να ακούσει ο ελληνικός λαός».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...