267
Εκτροχιασμένο βαγόνι του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία | Jiri Sejkora/REUTERS

Τσεχία: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 11:22
Εκτροχιασμένο βαγόνι του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία
|Jiri Sejkora/REUTERS

Τσεχία: Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε σιδηροδρομικό δυστύχημα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2024, 11:22

Σε σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Τσεχία το βράδυ της Τετάρτης, που θυμίζει έντονα εκείνο των Τεμπών, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 20.

Μια επιβατική αμαξοστοιχία με περίπου 380 επιβάτες και προορισμό το Κόζιτσε της Σλοβακίας, συγκρούστηκε με τρένο μεταφοράς εμπορευμάτων, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πυροσβεστικής και Διάσωσης της Τσεχίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο Παρντούμπιτσε, μια πόλη σχεδόν 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας, από όπου το επιβατικό τρένο είχε ξεκινήσει τη διαδρομή του.

Το φορτηγό τρένο μετέφερε καρβίδιο του ασβεστίου – μια καυστική, εύφλεκτη χημική ένωση, που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή χάλυβα. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε διαρροή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Εικόνες από το σημείο δείχνουν μερικά από τα βαγόνια να έχουν εκτροχιαστεί.

Νωρίς την Πέμπτη, υπάλληλοι των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εθεάθησαν να βοηθούν τους επιβάτες να βγουν από το τρένο, σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν από τις αρχές. Οι μη τραυματίες επιβάτες μεταφέρθηκαν στον σταθμό της Παρντούμπιτσε, και στα παιδιά προσφέρθηκαν αναψυκτικά και λούτρινα ζωάκια.

Ο τσέχος υπουργός Μεταφορών, Μάρτιν Κούπκα, ταξίδεψε τη νύχτα μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών, Βικ Ράκουσαν, στον τόπο της σύγκρουσης. Πλάνα από το σημείο δείχνουν μια σειρά ασθενοφόρων, δύο ελικόπτερα και πάνω από 60 πυροσβέστες να συμμετέχουν στη διάσωση. Οι ερευνητές δεν έχουν εκφράσει ακόμη καμία θεωρία σχετικά με τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με τις αρχές, διαχειριστής της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συνετρίβη είναι η RegioJet, μια ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται σιδηροδρομικές και λεωφορειακές μεταφορές.

Ο σταθμός της Παρντούμπιτσε ήταν το σκηνικό του χειρότερου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Τσεχία το 1960, όταν 118 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 τραυματίστηκαν σε μετωπική σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων, στα βόρεια της πόλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...