254
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στους υπουργούς του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στο Μίντλαντς | Oli Scarff/Pool via REUTERS

«Τσεκούρι» Τζόνσον στο βρετανικό Δημόσιο: Εντολή για απολύσεις 91.000 υπαλλήλων

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 09:44
Ο Μπόρις Τζόνσον μιλά στους υπουργούς του στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε στο Μίντλαντς
|Oli Scarff/Pool via REUTERS

«Τσεκούρι» Τζόνσον στο βρετανικό Δημόσιο: Εντολή για απολύσεις 91.000 υπαλλήλων

Protagon Team Protagon Team 13 Μαΐου 2022, 09:44

Ο Μπόρις Τζόνσον θέλει να μειώσει το βάρος της ακρίβειας στις οικογένειες που δύσκολα τα βγάζουν πέρα, απολύοντας δημόσιους υπαλλήλους.

Ο βρετανός πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους υπουργούς του για απολύσεις 91.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Η μείωση του εργατικού δυναμικού στον δημόσιο τομέα θα δώσει τη δυνατότητα στο κράτος να προχωρήσει σε φοροαπαλλαγές ύψους δισ. λιρών, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού του συμβουλίου αφιερωμένης στο κόστος ζωής, απαίτησε να διπλασιαστούν οι προσπάθειες ώστε να αμβλυνθεί η πίεση στις οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Eδωσε προθεσμία ενός μήνα στους υπουργούς του για να καταρτίσουν σχέδια για να μειωθεί το μέγεθος του εργατικού δυναμικού του Δημοσίου κατά σχεδόν το ένα πέμπτο, κάτι που θα εξοικονομούσε 3,5 δισ. λίρες σε ετήσια βάση τον χρόνο.

Ο Τζόνσον είπε ότι «κάθε λίρα που παίρνει η κυβέρνηση από τον φορολογούμενο, είναι χρήμα που θα μπορούσε να ξοδέψει για τις δικές του προτεραιότητες, για τη δική του ζωή».

Ο βρετανός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι θέλει περισσότεροι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας. «Θα υπάρξουν πολλοί που θα διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά πιστεύω πως οι άνθρωποι είναι πιο παραγωγικοί, πιο ενεργητικοί, έχουν περισσότερες ιδέες, όταν έχουν γύρω τους άλλους ανθρώπους», είπε.

Ο Ντέιβ Πένμαν, γενικός γραμματέας του FDA, συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, τόνισε μέσω Twitter ότι «αν δεν έχουν σοβαρό σχέδιο, πρόκειται είτε απλώς για προσπάθεια να εξασφαλίσουν προβολή από τα ΜΜΕ ή για ριψοκίνδυνη πολιτική περικοπών και καμένης γης στις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς καμία σκέψη ή έγνοια για τις συνέπειες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News