155
O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου. | IntimeNews

Τσακλόγλου: Ενισχύεται το σώμα επιθεώρησης εργασίας – Γίνεται πλέον ανεξάρτητη αρχή

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 16:02
O υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.
|IntimeNews

Τσακλόγλου: Ενισχύεται το σώμα επιθεώρησης εργασίας – Γίνεται πλέον ανεξάρτητη αρχή

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2021, 16:02

Ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας με μετατροπή της σε Ανεξάρτητη Αρχή, ρύθμιση της Τηλεργασίας και καταγραφή χρόνου εργασίας με ψηφιακή κάρτα προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου.

Μιλώντας στα ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» χαρακτήρισε υπερβολές όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι το οκτάωρο είναι καθιερωμένο στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε, δε, τομή την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας όπου θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας του εργαζόμενου.

Ακόμα, υπογράμμισε πως το νέο νομοσχέδιο ρυθμίζει και τους όρους της Τηλεργασίας, καθώς υπήρχαν περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι δούλευαν άπειρες ώρες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως η κυβέρνηση στήριξε την απασχόληση τονίζοντας ότι δεν αυξήθηκε η ανεργία κατά την διάρκεια της πανδημίας. Τόνισε ότι με την επάνοδο και τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας η ανεργία θα μειωθεί και σταδιακά θα αυξηθούν οι μισθοί.

Σχετικά με την επικουρική ασφάλιση, ανέφερε ότι το σύστημα θα είναι κεφαλοποιητικό, ενώ εξήγησε ότι για τους νεοεισερχόμενους, θα υπάρξει κουμπαράς με τις εισφορές του εργασιακού βίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...