454
| In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Θέλει να πάμε «εμπρός πίσω» όπως ο Πώποτας

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2023, 19:47
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Τσακαλώτος για Κασσελάκη: Θέλει να πάμε «εμπρός πίσω» όπως ο Πώποτας

Protagon Team Protagon Team 22 Νοεμβρίου 2023, 19:47

Απάντηση στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τις δηλώσεις του πρώτου ότι «η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους τελείωσε».

«Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει» παρατήρησε εύστοχα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, παραπέμποντας και στις επικρίσεις του νέου προέδρου για το περίφημο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ, οι οποίες προκάλεσαν νέες αναταράξεις στην Κουμουνδούρου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν άφησε ασχολίαστη και τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιστροφής στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα», που θυμίζει άλλες εποχές και άλλους πολιτικούς χώρους, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Ο νέος πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε “εμπρός πίσω”, όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σίριαλ. Ετσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την «Ομπρέλα», λόγω των ολοένα και περισσότερων διαφωνιών με τη νέα ηγεσία.

Λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Τσακαλώτος απηύθυνε ένα δημόσιο κάλεσμα, ουσιαστικά, στα στελέχη και τους βουλευτές που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συνεργαστούν, εντός και εκτός Βουλής.

Αναλυτικά η ανάρτηση – απάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Ο κ. Κασσελάκης δεν θα κυβερνούσε βεβαίως με εμένα, χωρίς ωστόσο να με ρωτήσει αν θα ήθελα να συμμετέχω σε μια τέτοια φαντασιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Κασσελάκης επίσης δεν θα μάζευε τα 37 δις για το δημοσιονομικό μαξιλάρι έτσι ώστε να βγούμε από το μνημόνιο χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης. 

Ο νέος Πρόεδρος της Πατριωτικής Αριστεράς θα ήθελε επίσης να πάμε «εμπρός πίσω», όπως έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας στο γνωστό σήριαλ. Έτσι φαίνεται φαντάζεται το μέλλον, ως αγνό παρελθόν, με όσα επικίνδυνα για την κοινωνία και την οικονομία ενέχει μια τέτοια στοχοθεσία.

Εκείνο όμως που επί της ουσίας τίθεται από τον κ. Κασσελάκη είναι ότι δεν διατίθεται να υπερασπιστεί την κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ και τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο υποτίθεται ότι ομνύει.

Φαίνεται πως ο κ. Κασσελάκης είναι ανοιχτός στο να ενσωματώνει μεγάλο κομμάτι του αφηγήματος του αντιΣΥΡΙΖΑ ρεύματος εντός του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εύστοχα παρατήρησε και ο Γ. Σταθάκης σε πρόσφατο άρθρο του. Μάλλον θα συνεχίσει να το κάνει μέχρι να αποδομήσει πλήρως την προσφορά της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην χώρα και των εκατομμυρίων πολιτών που την στήριξαν και την υπερασπίζονται ακόμα, με πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών και των αδυναμιών του όλου εγχειρήματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...