210
Αλέξης Τσίπρας, Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι δύο πρώην υπουργοί μίλησαν για το μέλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ανακοίνωση του exit poll | Aris Oikonomou / SOOC

Τσακαλώτος για επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης θα θελει να το σκεφτεί – είμαστε δημοκρατικό κόμμα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2023, 19:39
Αλέξης Τσίπρας, Εφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος: Οι δύο πρώην υπουργοί μίλησαν για το μέλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ανακοίνωση του exit poll
|Aris Oikonomou / SOOC

Τσακαλώτος για επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης θα θελει να το σκεφτεί – είμαστε δημοκρατικό κόμμα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2023, 19:39

Την καθαρή -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος- νίκη της Νέας Δημοκρατίας (και) στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αναγνώρισε σε δηλώσεις του στο Μega ο υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ρωτήθηκε και για την επόμενη ημέρα του κόμματος του και δη την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του.

Πρόκειται, είπε ο κ. Τσακαλώτος, για μία  «καθαρή νίκη της ΝΔ», που θα έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την άνοδο της Ακροδεξιάς, την οποία και απέδωσε στην υιοθέτηση -όπως ισχυρίστηκε- μέρους της ρητορικής της (για παράδειγμα στο Μεταναστευτικό) από το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οσο για την επόμενη ημέρα στην Κουμουνδούρου, είπε:

«Προφανώς είναι μια πολύ μεγάλη ήττα, θεωρώ όμως ότι η μεγάλη ήττα ήταν στις πρώτες εκλογές (της 21ης Μαΐου). Είμαστε δημοκρατικό κόμμα, έχουμε συλλογικές διαδικασίες, θα το συζητήσουμε. Είμαστε η αξιωματική αντιπολίτευση, έχουμε χρέος και ευθύνη».

«Ο Αλέξης (Τσίπρας) θα θέλει να το σκεφτεί, να αναστοχαστεί», πρόσθεσε με νόημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και επαναλαμβάνοντας ότι «είμαστε δημοκρατικό κόμμα», προτίμησε να αποφύγει να δηλώσει τι θα τον συμβούλευε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στο Οpen, η Εφη Αχτσιόγλου υποστήριζε ότι δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη νέα οδυνηρή ήττα στην κάλπη.

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...