209
19 Μαρτίου 2015: ο Τζο Μπάιντεν παρευρέθη στη συνάντηση Καρόλου-Ομπάμα, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ – ο Κάρολος τότε δεν ήταν βασιλιάς, αλλά πρίγκιπας | Chris Radburn-Pool/Getty Images

Τσάι με τον βασιλιά Κάρολο θα πάρει ο πρόεδρος Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 18:12
19 Μαρτίου 2015: ο Τζο Μπάιντεν παρευρέθη στη συνάντηση Καρόλου-Ομπάμα, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου των ΗΠΑ – ο Κάρολος τότε δεν ήταν βασιλιάς, αλλά πρίγκιπας
|Chris Radburn-Pool/Getty Images

Τσάι με τον βασιλιά Κάρολο θα πάρει ο πρόεδρος Μπάιντεν

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2023, 18:12

Αφού απέφυγε τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’, τον περασμένο Μάιο, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τελικά θα τον συναντήσει στο Κάστρο Ουίνδσορ σε μία εβδομάδα από σήμερα, έγραψε η Corriere della Sera.

Το βρετανικό παλάτι επιβεβαίωσε την είδηση, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη θα γίνει στις 10 Ιουλίου κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης του ηγέτη των ΗΠΑ στη χώρα. Επίσης, ο υψηλός επισκέπτης θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ.

Η 48ωρη στάση του Μπάιντεν στο Νησί θα γίνει στο πλαίσιο του ταξιδιού του προς το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου.

Από πλευράς του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ευρώπη από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου (Βρετανία, Λιθουανία και Φινλανδία).

Την Τρίτη 3 Ιουλίου οι αγγλικές εφημερίδες, κυρίως τα ταμπλόιντ, έσπευσαν να θυμίζουν στο κοινό τους ότι ο Μπάιντεν είναι Ιρλανδός στην καταγωγή και ότι συχνά έχει κατηγορηθεί για αντιβρετανισμό.

Το τσάι με τον Κάρλο σχολίασαν με τη σειρά τους οι Ιταλοί, γράφοντας ότι είναι μια καλή ευκαιρία να αναζωογονηθεί η «ειδική» αμερικανοβρετανική σχέση, ιδίως τώρα που έχει απορριφθεί (από τις ΗΠΑ) η υποψηφιότητα του βρετανού υπουργού Αμυνας Μπεν Γουάλας για τη θέση του νέου γενικού γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...