554
Στη φωτογραφία η μία από τις ενάγουσες, Μίνα Αρναούτη | INTIMEnews

Τροχαίο Παντελίδη: «Ηταν ένα μάτσο κόκαλα με σωληνάκια και σίδερα», κατέθεσε η μητέρα της Μίνας Αρναούτη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 12:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15.52 20/1/2022
Στη φωτογραφία η μία από τις ενάγουσες, Μίνα Αρναούτη
|INTIMEnews

Τροχαίο Παντελίδη: «Ηταν ένα μάτσο κόκαλα με σωληνάκια και σίδερα», κατέθεσε η μητέρα της Μίνας Αρναούτη

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2022, 12:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15.52 20/1/2022

Εκδικάζονται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου οι αγωγές αποζημίωσης που έχουν κατατεθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη, τον Φεβρουάριο του 2016, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο καλλιτέχνης και τραυματίστηκε μία από τις δύο συνεπιβάτιδές του στο όχημα.

Στο δικαστήριο ξεκίνησε η συζήτηση των τριών προσφυγών που αφορούν την αγωγή ύψους 1.100.000 ευρώ τής τραυματισθείσης στο τροχαίο Μίνας Αρναούτη κατά της ασφαλιστικής εταιρείας, της αγωγής ύψους περίπου 100.000 ευρώ της συνεπιβάτιδας στο όχημα, Φρόσως Κυριάκου, επίσης κατά της ασφαλιστικής εταιρείας, καθώς και της αγωγής ύψους 600.000 ευρώ τής οικογένειας του τραγουδιστή κατά της ασφαλιστικής εταιρίας και της Φρόσως Κυριάκου, την οποία οι ενάγοντες θεωρούν ως την οδηγό του οχήματος αντί του εκλιπόντος. Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα, οδηγός του μοιραίου οχήματος ήταν ο τραγουδιστής.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την κατάθεση της μητέρας της πρώτης ενάγουσας, Μίνας Αρναούτη, η οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα που υγείας που αντιμετωπίζει η κόρη της μετά το δυστύχημα, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Η μάρτυρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κόρη της χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί οκτώ μήνες. Αναφερόμενη στο πρωινό που συνέβη το τροχαίο, η μάρτυρας υποστήριξε ότι η κόρη της δεν είχε καταλάβει ότι ο τραγουδιστής είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ πριν μπει στο όχημα, ενώ όπως επανέλαβε, η κόρη της τής είπε ότι το αυτοκίνητο το οδηγούσε ο ίδιος ο τραγουδιστής.

«Επειδή την κατηγορούσαν, είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκαλα με σωληνάκια και σίδερα», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της Μίνας Αρναούτη κατά την κατάθεσή της στο Πρωτοδικείο.

«1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η Κυριάκου»

Ως μάρτυρας από την πλευρά της οικογένειας του καλλιτέχνη, η οποία διεκδικεί αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία, αλλά και από μία εκ των δύο γυναικών που επέβαιναν στο όχημα, κατέθεσε ο ιατροδικαστής πραγματογνώμονας Αναστάσιος Θεοδωρίδης ο οποίος δήλωσε την απόλυτη βεβαιότητά του πως ο εκλιπών δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο όταν ξέφυγε από την πορεία του το μοιραίο πρωινό του Φεβρουαρίου του 2016.

Ο πραγματογνώμονας της οικογένειας δήλωσε  «1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η Ευφροσύνη Κυριάκου», πράγμα που, όπως είπε, προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό, «το οποίο εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο τραγουδιστής λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. Ο κ. Θεοδωρίδης, αν και του επισημάνθηκε πως σύμφωνα με την Εισαγγελία, οδηγός του οχήματος ήταν ο εκλιπών, δήλωσε απόλυτα βέβαιος για τη θέση του αναφέροντας πως, αν η γυναίκα βρισκόταν πράγματι στην θέση του συνοδηγού, θα έπρεπε είτε να έχει πεθάνει είτε να φέρει βαρύτατα τραύματα, όπως η έτερη συνεπιβάτης που καθόταν πίσω. «Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της», υποστήριξε κο μάρτυρας.

Με τη σειρά του ο  πατέρας της Φρόσως Κυριάκου κατέθεσε το δικαστήριο στο τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου δεν ήταν η κόρη του, ισχυριζόμενος ότι τη στιγμή της σύγκρουσης κοιτούσε το κινητό της. «Ο Παντελίδης ανέπτυξε ταχύτητα κάποια στιγμή», είπε και η κόρη του δεν αντιλήφθηκε να είναι μεθυσμένος ο τραγουδιστής και γι’ αυτό μπήκε στο αυτοκίνητο.

«Το βράδυ ήρθαν από το ανακριτικό και την ξύπνησαν να της πουν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι οδηγούσε και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελίδη. Κατέρρευσε ψυχολογικά όταν το άκουσε», περιέγραψε.

Το παρών στο δικαστήριο έδωσε και ο αδελφός του Παντελή Παντελίδη, Τριαντάφυλλος.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...