347
Το τρoλ δηλώνει και στον βρετανικό Τύπο ότι «είναι αηδιασμένος με τον εαυτό του»... | Υοutube

Τρολ-άνθρωποι χωρίς ιερό και όσιο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 21:23
Το τρoλ δηλώνει και στον βρετανικό Τύπο ότι «είναι αηδιασμένος με τον εαυτό του»...
|Υοutube

Τρολ-άνθρωποι χωρίς ιερό και όσιο

Protagon Team Protagon Team 30 Αυγούστου 2018, 21:23

Οι συντετριμμένοι γονείς μιας άτυχης κοπέλας -που σκοτώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ στεκόταν έξω από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης- χαρακτήρισαν «άρρωστο σαδιστή» το διαδικτυακό τρολ που παραβίασε τη σελίδα του Facebook την αφιερωμένη στη μνήμη της – αυτό γράφουν οι λονδρέζικοι Times.

Η κοπέλα δεν λεγόταν φυσικά Κώστας Γαβράς ή Μυρσίνη Ζορμπά αλλά Ολίβια Μπαρτ. Και δεν συγκαταλεγόταν στη χορεία των διάσημων και ολοζώντανων ανθρώπων, αλλά ήταν μια «ανώνυμη» πεθαμένη που εν ζωή υπήρξε άσημη φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Ντέρχαμ της Βόρειας Αγγλίας.

Το βρετανικό δικαστήριο -δικαστές και ακροατήριο- άκουσε και έμαθε πώς ο 38χρονος Πολ Χιντ, που δεν λέγεται φυσικά Τομάζο Ντεμπενεντέτι, ούτε δηλώνει δημοσιογράφος, χαρακτήριζε την πεθαμένη Ολίβια «εργάτρια του σεξ», δηλαδή πόρνη.

Στην προαναφερθείσα σελίδα του Facebook ο Χιντ παραδέχθηκε ότι είχε ποστάρει ψέματα με σκοπό να τραβήξει την προσοχή. (Πιθανότατα μόνον ο ίδιος κατάφερε να κατανοήσει τι εννοούσε όταν πρόβαλε τέτοια δικαιολογία για τις πράξεις του.)

Ο τύπος δημιούργησε δύο πλαστούς λογαριασμούς Facebook με το όνομα της Ολίβια, ελαφρώς παραλλαγμένο ως προς την ορθογραφία του.

Οι χαροκαμένοι γονείς της Ολίβια κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο Χιντ στην κυριολεξία τους αρρώστησε, ενώ και οι επαφές τους με το Facebook «επιδείνωσαν τη δυστυχία» τους, διότι «μόλις καταργούνταν ένα ψεύτικο προφίλ, ένα άλλο εμφανιζόταν μέσα σε λίγα λεπτά».

Το βρετανικό δικαστήριο -δικαστές και ακροατήριο- άκουσε και έμαθε πώς ο Χιντ στοχοποίησε άλλους τρεις νέους που είχαν σκοτωθεί υπό τραγικές περιστάσεις.

Ο Χιντ είπε ότι «είναι αηδιασμένος με τον εαυτό του»…

Οι γονείς της Ολίβια διάβασαν στο δικαστήριο μια δήλωση που περιέχει προτάσεις σαν τις παρακάτω: «Παλεύουμε, συντετριμμένοι, με το γεγονός του θανάτου σου. Ο άνθρωπος που τρόλαρε μπορεί να περιγραφεί μόνο σαν ένας άρρωστος σαδιστής ο οποίος θρέφεται από την αγωνία μας, χαίρεται με τον πόνο μας».

Οι γονείς προσέθεσαν επιπλέον για τη στάση του Facebook τα εξής: «Τα ανώτερα στελέχη του Facebook με τα οποία επικοινωνήσαμε στην προσπάθειά μας να σταματήσουμε το τρολάρισμα έδειξαν πλήρη αδιαφορία για εμάς, όπως συνάγεται από το γεγονός ότι ακόμα και τώρα δεν μας έχουν απαντήσει».

Ο Χιντ απεδείχθη ότι τρολάρισε άλλους τρεις νέους που σκοτώθηκαν. «Ανώνυμοι» ήταν και εκείνοι. Και ως πεθαμένοι εντελώς ακίνδυνοι, «σκέφτηκε» το τρολ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...