159
Φωτογραφία από παλαιότερη σύγκληση της τριμερούς | ΙΝΤΙΜΕnews

Τριμερής Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου σε επίπεδο υπουργών Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 09:10
Φωτογραφία από παλαιότερη σύγκληση της τριμερούς
|ΙΝΤΙΜΕnews

Τριμερής Ελλάδος – Αιγύπτου – Κύπρου σε επίπεδο υπουργών Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2021, 09:10

Η Αθήνα επιμένει στην αξία των πολυμερών σχημάτων, ως «όχημα» περιφερειακής σταθερότητας, και την Τρίτη στη Λευκωσία πραγματοποιείται μία ακόμη τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου σε επίπεδο υπουργών Αμυνας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, στις 15:00 ο κύπριος υπουργός Αμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, υποδέχεται τους ομολόγους του από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Μοχάμεντ Ζάκι στο ξενοδοχείο Landmark και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαβούλευση των τριών αντιπροσωπειών.

Στις 17:00, οι τρεις υπουργοί Αμυνας θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη και στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Επί τάπητος, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.

Την Πέμπτη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Ζάκι θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης των υπουργών στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθούν και διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των τριών χωρών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...