628
Το ζοφερό σκηνικό στην Κουμουνδούρου συμπληρώνουν οι πρόσφατες απολύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα (φωτ. αρχείου) | SOOC / Aris Oikonomou

Τριγμοί διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές ζητούν εκ νέου σύγκληση της ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 21:54
Το ζοφερό σκηνικό στην Κουμουνδούρου συμπληρώνουν οι πρόσφατες απολύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα (φωτ. αρχείου)
|SOOC / Aris Oikonomou

Τριγμοί διαρκείας στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές ζητούν εκ νέου σύγκληση της ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 21:54

Συνεχίζονται οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το νέο μέτωπο που άνοιξε ο Στέφανος Κασσελάκης με τη πολυσυζητημένη ανάρτησή του τη Δευτέρα, ένα tweet με το οποίο εμφανίζεται να «χτυπά» εσωκομματικούς αντιπάλους, περιλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, ενώ εστιάζει και στα οικονομικά του κόμματος, προαναγγέλοντας μία «επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού».

Τελευταίο «επεισόδιο» στο εξελισσόμενο σίριαλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αίτημα τριών βουλευτών του κόμματος να συγκληθεί και πάλι η Κοινοβουλευτική Ομάδα, παρά το γεγονός ότι η ΚΟ είχε συνεδριάσει πριν λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου, για την αποτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών.

Ο λόγος για τους Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργο Καραμέρο και Χάρη Μαμουλάκη, οι οποίοι ζήτησαν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο, να ικανοποιήσει το παραπάνω αίτημα, προκειμένου οι βουλευτές «να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους» για το ίδιο θέμα.

Οπως υπενθύμισαν, άλλωστε, η προηγούμενη συνεδρίαση «διακόπηκε μετά την παρέμβαση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του». Αυτό που «κρύβει» η εύσχημη διατύπωση είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση αμέσως μετά την ομιλία του προκειμένου να παραχωρήσει τηλεοπτική συνέντευξη στο Mega.

Σε ρεπορτάζ των ημερών είχε αναφερθεί πως το γεγονός –της μη συνεδρίασης της ΚΟ, ουσιαστικά– είχε δυσαρεστήσει πολλούς βουλευτές, όλων των τάσεων, καθώς είχαν κληθεί για να… χειροκροτήσουν τον πρόεδρο, δίχως να δικαιούνται οι ίδιοι να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ωστόσο, ο χρόνος κατάθεσης του αιτήματος από τους τρεις βουλευτές –ακολουθεί τις δημόσιες αντιπαραθέσεις για τα «μαύρα χρήματα» στο κόμμα (;), την «επίπληξη» Πολάκη σε στελέχη της άτυπης εσωκομματικής αντιπολίτευσης κ.ο.κ.– προϊδεάζει για τη δημιουργία μετώπου κατά του Κασσελάκη εκ των έσω.

Μένει να φανεί, εκτός των άλλων, αν όσοι λάβουν τελικά τον λόγο συμμερίζονται την άποψη του προέδρου για το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αξιότιμε Πρόεδρε, αγαπητέ Σωκράτη,

Οπως είναι γνωστό, η συγκληθείσα Κοινοβουλευτική Ομάδα (Κ.Ο.) για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος διακόπηκε μετά την παρέμβαση του Προέδρου Στ. Κασσελάκη, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Επανερχόμαστε, λοιπόν, με το εύλογο αίτημα για εκ νέου σύγκληση της Κ.Ο., με το ίδιο θέμα, ώστε να μπορέσουν και οι βουλευτές, σε κατάλληλη χρονική απόσταση από τις Ευρωεκλογές, να εκφράσουν με ενάργεια και ψύχραιμη ματιά τις απόψεις τους για το εκλογικό αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη προετοιμασία για τις μελλοντικές προκλήσεις και το θετικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Είναι, άλλωστε, διαδικασία θεσμική και επιβεβλημένη, αυτονόητη για δημοκρατικά κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με τιμή,

οι υπογράφοντες βουλευτές

Καραμέρος Γιώργος, Κεδίκογλου Συμεών Μαμουλάκης Χάρης».

Προσυπογράφει η Ακρίτα

Με μία λιτή ανακοίνωσή της στα social media, η οποία επίσης μπορεί να ερμηνευτεί ως μήνυμα δυσαρέσκειας προς τον πρόεδρο, η Ελενα Ακρίτα έκανε γνωστό πως προσυπογράφει το αίτημα για νέα συνεδρίαση της ΚΟ.

«Σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με στόχο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ζητούν οι βουλευτές Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου, Χάρης Μαμουλάκης. Προσυπογράφω» σημείωσε η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος και δημοσιογράφος.

Η ίδια σχολίασε αρνητικά και την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας του κόμματος «Αυγή», εξέλιξη η οποία έγινε γνωστή λίγο νωρίτερα και εντάσσεται στο προαναφερθέν σχέδιο «εξορθολογισμού» του κ. Κασσελάκη.

«Κλεινει το καθημερινό φύλλο της “Αυγής”. Από σήμερα η #Ενημέρωση107 πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Μέχρι να πιάσει πάτο» έγραψε η κυρία Ακρίτα στην ανάρτησή της, την οποία συνοδεύει με «πρωτοσέλιδο της ιστορικής εφημερίδας με κύριο θέμα την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1953».

Το ζοφερό σκηνικό στην Κουμουνδούρου συμπληρώνουν οι πρόσφατες απολύσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα, μετά από εκείνη του Διονύση Τεμπονέρα προ μηνών, και ο γεμάτος εκτέρωθεν αιχμές ανοιχτός διάλογος στελεχών για την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...