560
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς | Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Τριάντα λεπτά «μαγείας» από τον Γιάννη

Sportscaster Sportscaster 14 Ιανουαρίου 2022, 16:08
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καρφώνει στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς
|Jeff Hanisch-USA TODAY Sports

Τριάντα λεπτά «μαγείας» από τον Γιάννη

Sportscaster Sportscaster 14 Ιανουαρίου 2022, 16:08

Το ντέρμπι των Μιλγουόκι Μπακς με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι απανταχού φίλοι του ΝΒΑ το περίμεναν «πώς και πώς». Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Κρις Μίντλετον θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον για πρώτη φορά έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια. Δύο πανίσχυρες, μα τόσο διαφορετικές, ομάδες «υπόσχονταν» ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που θα κρινόταν «στον πόντο». Αλλά οι θεατές στο «Fiserv Forum» και οι τηλεθεατές σε όλο τον Κόσμο, αντί για τη «μάχη» που προσδοκούσαν, παρακολούθησαν μια άνετη επικράτηση (118-99) των «Ελαφιών», και ένα (ακόμη) ρεσιτάλ του ηγέτη τους. Οι Μπακς έφτασαν να προηγούνται με 39 πόντους, που συνιστούν το δεύτερο μεγαλύτερο προβάδισμα ημιχρόνου στα χρονικά του συλλόγου.

Το… σόου του «Greek Freak» διήρκεσε 30 λεπτά παρά δύο δευτερόλεπτα. Μέσα σε μισή ώρα αγώνα ο έλληνας σούπερ-σταρ πρόλαβε να πετύχει το τρίτο του «triple double» (30 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ) εφέτος και το 28ο της καριέρας του, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Μάικλ Τζόρνταν. Μόνο που, για να φτάσει σε αυτό το ρεκόρ, χρειάστηκε 448 αγώνες λιγότερους από όσους ο GOAT του αμερικανικού μπάσκετ (624, έναντι 1.072 του MJ). Μάλιστα, ο «δικός μας» έγινε ο πρώτος παίκτης εδώ και 40 χρόνια που πετυχαίνει «triple double» δύο φορές μέσα σε λιγότερα από 30 λεπτά.

Αφησε πίσω του μεγάλες μορφές του ΝΒΑ, όπως ο Καρίμ Αμπντούλ – Τζαμπάρ, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο Κλάιντ Ντρέξλερ, ο Μπιλ Ράσελ, ο Κρις Πολ και ο Σκότι Πίπεν, και φιγουράρει στη 18η θέση της σχετικής λίστας (δίπλα στον Τζόρνταν). Είναι ζήτημα χρόνου να σκαρφαλώσει στο top-10 όλων των εποχών, και χρόνο έχει αρκετό μπροστά του. Εφόσον είναι υγιής, θα παίζει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο για, τουλάχιστον, μια δεκαετία. Ισως και περισσότερο, με αυτή τη σωματοδομή και τη ζωή που κάνει.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου, την περασμένη σεζόν, και την αδιανόητη προσωπική του στατιστική, πολλοί είχαν αναρωτηθεί πόσο καλύτερος μπορεί να γίνει αυτός ο παίκτης – φαινόμενο, που δεν έχει πάψει να κάνει άλματα προόδου, χρόνο με το χρόνο, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΝΒΑ. Ο Γιάννης έχει «απαντήσει», ήδη, με τις καταπληκτικές εφετινές του επιδόσεις, ιδίως στους εννέα τελευταίους αγώνες των Μπακς. Εχει καταγράψει δύο «triple double», έξι «τριαντάρες» και μία «σαραντάρα», ενώ σε επτά από αυτά τα παιχνίδια έφτασε, ή ξεπέρασε, τα 10 ριμπάουντ.

Aυτή τη στιγμή είναι ο τρίτος σκόρερ της λίγκας (με μέσον όρο τους 28,4 πόντους), πίσω από τον Ντουράντ και τον ΛεΜπρόν, έκτος στα ριμπάουντ (11,4) και 11ος στις τάπες (1,4 ανά ματς). Το «δαχτυλίδι» του 2021 δεν τον… ξεδίψασε. Είναι φανερό, έτσι όπως παίζει, ότι φιλοδοξεί να κατακτήσει, αν όχι και το εφετινό τρόπαιο, το βραβείο του MVP για τρίτη φορά στην καριέρα του. Ο ανταγωνισμός του με τον Κάρι και τον Ντουράντ θα είναι μια από τις μεγαλύτερες «ατραξιόν» της σεζόν.

Επειτα από δύο διαδοχικές ήττες από τους Χόρνετς, με τη θεαματική τους νίκη επί των Ουόριορς τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας), οι Μπακς έδειξαν αποφασισμένοι (και ικανοί) να υπερασπιστούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Ανέβασαν τον συντελεστή νίκης – ήττας στο 27-17 (14-7 εντός και 13-10 εκτός έδρας), και τα ξημερώματα της Κυριακής θα υποδεχθούν τους Ράπτορς. Οι Ουόριορς, που εμφανίζουν τον δεύτερο καλύτερο συντελεστή στο NBA πίσω από τους Σανς, μετά τη σημερινή, δεύτερη στη σειρά ήττα τους έπεσαν στο 30-11 (18-3 εντός και 12-8 εκτός έδρας), και έδειξαν πως θέλουν πολλή δουλειά ακόμη για να επιστρέψουν στην κορυφή του αμερικανκού μπάσκετ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...