325
Τρένο των Austrian Railways –σε έναν παρόμοιο συρμό έλαβε χώρα το πρωτοφανές περιστατικό | Shutterstock

Τρένο στην Αυστρία έπαιξε ομιλίες του Χίτλερ από τα μεγάφωνα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 20:38
Τρένο των Austrian Railways –σε έναν παρόμοιο συρμό έλαβε χώρα το πρωτοφανές περιστατικό
|Shutterstock

Τρένο στην Αυστρία έπαιξε ομιλίες του Χίτλερ από τα μεγάφωνα

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2023, 20:38

Οι ταξιδιώτες ενός υπεραστικού τρένου στην Αυστρία ξαφνιάστηκαν την Κυριακή όταν τα μεγάφωνα του συρμού άρχισαν να παίζουν ηχητικό απόσπασμα μιας ομιλίας του Αδόλφου Χίτλερ.

Παράλληλα, αντί των συνηθισμένων ανακοινώσεων, ένα πλήθος ακουγόταν να φωνάζει «Heil Hitler» και «Sieg Heil» (σ.σ.: πρόκειται για τους γνωστούς ναζιστικούς χαιρετισμούς οι οποίοι μεταφράζονται ως «Ζήτω ο Χίτλερ» και «Ζήτω η Νίκη»), με τον χειριστή του τρένου να λέει  ότι τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν πολλά τέτοια περιστατικά!

Επιβάτης του συρμού που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Μπρέγκενζ-Βιέννη κατέθεσε στο BBC ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο τρένο εκείνη την ώρα ήταν «εντελώς σοκαρισμένοι».

Ο Ντέιβιντ Στογκμίλερ, βουλευτής του Κόμματος των Πρασίνων, είπε ότι η ομιλία του δικτάτορα του γερμανικού Ράιχ παίχτηκε μέσω του συστήματος της ενδοεπικοινωνίας λίγη ώρα πριν το τρένο, ένα OEBB Railjet 661, φτάσει στη Βιέννη.

«Ακούσαμε δύο επεισόδια», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι η αρχή έγινε με το άκουσμα μιας σύντομης ομιλίας του Χίτλερ, η οποία ακολουθήθηκε από την ιαχή «Sieg Heil».

Ο Στογκμίλερ ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι το προσωπικό του τρένου δεν μπορούσε να σταματήσει την αναπαραγωγή του αποσπάσματος ή να κάνει τις δικές του ανακοινώσεις.

«Ενα μέλος του πληρώματος ήταν πραγματικά αναστατωμένο» με την κατάσταση, σημείωσε ο βουλευτής.

Μέσω ανακοίνωσης που εστάλη στο BBC, οι Austrian Railways (OEBB) ξεκαθάρισαν –φυσικά– πως δεν υιοθετούν το περιεχόμενο του ηχητικού αποσπάσματος, καθώς και ότι ενημέρωσαν τις Αρχές για το συμβάν.

«Σαφώς αποστασιοποιούμαστε από το περιεχόμενο. Μπορούμε προς το παρόν να υποθέσουμε ότι οι ανακοινώσεις έγιναν από άτομα που βρίσκονταν εντός του τρένου μέσω ενδοεπικοινωνίας. Εχουμε αναφέρει το θέμα στην Αστυνομία», επισήμανε συγκεκριμένα η εταιρεία.

Ο Στογκμίλερ είπε επίσης ότι έλαβε ένα email από έναν άνδρα που βρισκόταν στο τρένο με μια ηλικιωμένη κυρία, επιζήσασα των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η γυναίκα αυτή άρχισε να κλαίει όταν άκουσε το εν λόγω ηχητικό, ανέφερε.

Ενας άλλος επιβάτης παρατήρησε ότι όταν σε άλλες χώρες μιλάνε για τεχνικά προβλήματα στα τρένα, αυτά συνήθως αφορούν σε ζητήματα όπως η βλάβη του συστήματος κλιματισμού, για να σχολιάσει ακολούθως: «Στην Αυστρία, το τεχνικό πρόβλημα είναι ο Χίτλερ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...