178
Φωτογραφία αρχείου από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν» | Intime

Τρεις μήνες μετά, ζητούν τα νοσοκομεία πίσω τα χρήματα από τους υγειονομικούς σε αναστολή

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 15:42
Φωτογραφία αρχείου από την κεντρική πύλη του Νοσοκομείου «Αττικόν»
|Intime

Τρεις μήνες μετά, ζητούν τα νοσοκομεία πίσω τα χρήματα από τους υγειονομικούς σε αναστολή

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2021, 15:42

Ούτε έναν ούτε δύο, αλλά τρεις μήνες αργότερα ζητούν τα νοσοκομεία από τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τα χρήματα που είχαν λάβει ως προκαταβολή του μισθού τους τον Σεπτέμβριο.

Οπως προκύπτει από έγγραφο του Νοσοκομείου «Αττικόν», οι εργαζόμενοι στην Υγεία που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν και ως εκ τούτου βγήκαν σε αναστολή εργασίας, έλαβαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες το ειδοποιητήριο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στο Δημόσιο. Επίσης, τους δίνεται η δυνατότητα να τα επιστρέψουν έως το τέλος Δεκεμβρίου, διαφορετικά θα γίνει καταλογισμός μέσω της Εφορίας.

Διευκρινίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία πληρώνονται προκαταβολικά τον μήνα που θα εργαστούν. Ως εκ τούτου, στις 30 Αυγούστου είχαν λάβει ολόκληρο τον μισθό του Σεπτεμβρίου οι συμβασιούχοι και τον μισό μισθό οι μόνιμοι, οι οποίοι πληρώνονται ανά δεκαπενθήμερο.

Μάλιστα, όταν είχε ανακοινωθεί το μέτρο της αναστολής εργασίας, είχε γίνει ξεκάθαρο από το υπουργείο Υγείας ότι ναι μεν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βγαίνουν σε αναστολή, για τεχνικούς λόγους, όμως, θα έπρεπε να επιστρέψουν το ποσό που έλαβαν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...