233
H πλώρη του Vyssos |

Τραυματίστηκαν δύο έλληνες ναυτικοί από έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2023, 16:25
H πλώρη του Vyssos
|

Τραυματίστηκαν δύο έλληνες ναυτικοί από έκρηξη σε φορτηγό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2023, 16:25

Μικρές υλικές ζημιές υπέστη το υπό σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο «Vyssos» χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007) από έκρηξη στη Μαύρη Θάλασσα ενώ κατευθυνόταν στο λιμάνι Ισμαήλ της Ουκρανίας για να φορτώσει σιτηρά.

Τα αίτια της έκρηξης παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης αδιευκρίνιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως ανέφεραν ότι πιθανότατα το Vyssos χτυπησε σε νάρκη.

Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας, ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι και δύο Ελληνες – ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος- οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την έκρηξη οι δύο έλληνες ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν. Πλέον δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους.

Ελαφρά τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος, ο μάγειρας του πλοίου.

Το πλοίο που είχε αναχώρησει από τη Ρουμανία,  δεν ζήτησε συνδρομή. Ουκρανικό ρυμουλκό θα το οδηγούσε στο λιμάνι Ισμαήλ.

Επικαλούμενη ουκρανικές πηγές, η Corriere della Sera ανέφερε ότι επρόκειτο για νάρκη:

«Πολιτικό σκάφος υπό σημαία Παναμά που κατευθυνόταν σε λιμάνι του Δούναβη για να φορτώσει σιτηρά χτυπήθηκε από νάρκη του ρωσικού ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν οι ουκρανικές νότιες δυνάμεις άμυνας, προσθέτοντας ότι ξέσπασε φωτιά στο σκάφος και το σκάφος έχασε τον έλεγχο. Από την έκρηξη της νάρκης τραυματίστηκαν δύο ναυτικοί. Οι ναυτικές αρχές της Ουκρανίας έστειλαν ρυμουλκά για να απομακρύνουν το σκάφος και να το φέρουν στο λιμάνι».

Πληροφορίες από ουκρανικό κανάλι στο telegram έκαναν λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...