250
Ερντογάν για τα σκίτσα: «ούτε καν θα τα δω». | Reuters/Facebook/Charlie Hebdo

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: «Σιχαμερά τα σκίτσα του Charlie Hebdo»

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 16:26
Ερντογάν για τα σκίτσα: «ούτε καν θα τα δω».
|Reuters/Facebook/Charlie Hebdo

Τραβάει το σχοινί ο Ερντογάν: «Σιχαμερά τα σκίτσα του Charlie Hebdo»

Protagon Team Protagon Team 28 Οκτωβρίου 2020, 16:26

Ο Ταγίπ Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να συντηρήσει την αντιπαράθεση με τη Γαλλία που ξεκίνησε ο ίδιος με τις δηλώσεις του κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Το εξώφυλλο μάλιστα του «Charlie Hebdo», με τον ίδιο να αποκαλύπτει τα οπίσθια μια γυναίκας, τού έδωσε αφορμή για νέες επιθέσεις, ενώ η Αγκυρα φέρεται έτοιμη να κινηθεί και νομικά κατά του περιοδικού.

Σε ομιλία του την Τετάρτη στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν».

Για τα σκίτσα του γαλλικού σατιρικού περιοδικού για τον Μωάμεθ είπε ότι είναι «σιχαμερά» και ότι «ούτε καν θα τα δω».

Οπως εξήγησε, «είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του προφήτη», ενώ υποστήριξε ότι «η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, στους μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Το εξώφυλλο του «Charlie Hebdo» καταδίκασε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας  Ιμπραήμ Καλίν, λέγοντας ότι το περιοδικό «δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία» ενώ οι συντάκτες του  «το μόνο που κάνουν είναι να μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά τους».

Οπως μετέδωσε το Reuters, η Εισαγγελία της Αγκυρας υπέβαλε μήνυση κατά του γαλλικού περιοδικού για προσβολή του προέδρου. Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ δήλωνε σε δημοσιογράφους στην Αγκυρα ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν αναλάβει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και ότι οι  εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα κατά της διεύθυνσης του περιοδικού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...