184
Συνωστισμός και πανικός πριν από τον αγώνα | BBC

Τραγωδία στο Κόπα Αφρικα: Οκτώ θεατές ποδοπατήθηκαν πριν τον αγώνα Καμερούν – Κομόρες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 17:27
Συνωστισμός και πανικός πριν από τον αγώνα
|BBC

Τραγωδία στο Κόπα Αφρικα: Οκτώ θεατές ποδοπατήθηκαν πριν τον αγώνα Καμερούν – Κομόρες

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 17:27

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 38 τραυματίες είναι ο απολογισμός του συνωστισμού που επικράτησε αργά τη Δευτέρα έξω από το γήπεδο όπου θα γινόταν ο αγώνας Καμερούν – Κομόρες στο πλαίσιο του Κόπα Αφρικά, στη Γιαουντέ του Καμερούν.

Δύο παιδιά, 6 και 14 ετών, είναι μεταξύ αυτών που ποδοπατήθηκαν, ενώ επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Βίντεο δείχνουν χιλιάδες οπαδούς να προσπαθούν να μπουν από πύλη του γηπέδου και να περάσουν πάνω από την περίφραξη, ακόμη και πάνω από άλλους οπαδούς πεσμένους στο έδαφος. Αλλοι προσπαθούσαν να συνεφέρουν όσους είχαν χάσει τις αισθήσεις τους.

Οι τοπικές Αρχές, όπως γράφει το BBC, ανέφεραν ότι 50.000 άνθρωποι προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Το γήπεδο χωρά μεν 60.000 θεατές, αλλά λόγω των περιορισμών για την Covid-19 θα φιλοξενούσε μόνο το 80% των θεατών (περίπου 48.000).

Επειτα από τη χαμηλή προσέλευση στον πρώτο γύρο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης στην Αφρική, οι Αρχές του Καμερούν για να προσελκύσουν θεατές ακολουθούν πολιτική «ανοιχτών θυρών» στα γήπεδα και δίνουν δωρεάν εισιτήρια.

Παρά τα όσα συνέβησαν έξω από το γήπεδο, που κατασκευάστηκε μόλις το 2019, ο αγώνας έγινε κανονικά και το Καμερούν κέρδισε με 2-1.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...