207
Οι άνεμοι παρέσυραν ακόμη και ένα τρένο στο Κεντάκι | REUTERS/Cheney Orr

Τραγωδία στο Κεντάκι: Πάνω από 70 νεκροί από το πέρασμα ανεμοστροβίλων

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2021, 19:41
Οι άνεμοι παρέσυραν ακόμη και ένα τρένο στο Κεντάκι
|REUTERS/Cheney Orr

Τραγωδία στο Κεντάκι: Πάνω από 70 νεκροί από το πέρασμα ανεμοστροβίλων

Protagon Team Protagon Team 11 Δεκεμβρίου 2021, 19:41

Τη χειρότερη καταστροφή των τελευταίων ετών προκάλεσαν οι ανεμοστρόβιλοι που έπληξαν το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου το Κεντάκι στις ΗΠΑ, με τις Αρχές να μιλούν για τουλάχιστον 70 νεκρούς, ενώ εκφράζουν φόβους ότι θα ξεπεράσουν και τους 100.

Ο κυβερνήτης Αντι Μπέσαρ δήλωσε ότι είναι το χειρότερο πλήγμα στην ιστορία της πολιτείας του, η οποία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δεκάδες είναι τα θύματα από την κατάρρευση στέγης σε εργοστάσιο κεριών στο Μέιφιλντ, αναφέρει το BBC. Η πόλη ήταν πάνω στο μονοπάτι της καταστροφής. Μέσα στο εργοστάσιο ήταν πάνω από 100 άνθρωποι την ώρα της καταστροφής – οι διασωθέντες φτάνουν τους 40.

Η δύναμη των ανέμων ήταν τέτοια που ξερίζωσαν δέντρα και ισοπέδωσαν κατοικίες, αλλά και έκοψαν στη μέση μεταλλικούς στύλους και παρέσυραν μεγάλα φορτηγά. Σε ένα σημείο καταγράφηκε εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας.

Δυο παιδιά χάθηκαν μέσα στην καταστροφή, εντοπίστηκαν όμως σώα μέσα σε μια μπανιέρα που είχαν ξηλώσει οι άνεμοι.

Στο εργοστάσιο καταγράφονται μεγάλες καταστροφές στα μηχανήματα αλλά και σε δεξαμενές, προκαλώντας διαρροή διαβρωτικών υγρών.

Τουλάχιστον πέντε είναι τα θύματα σε άλλες πολιτείες. Στο Ιλινόι, κατέρρευσε τμήμα οροφής αποθήκης της Amazon με έναν νεκρό και άλλος ένας νεκρός κατεγράφη στο Αρκανσο μετά την κατάρρευση οίκου ευγηρίας.


Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...