473
| infonews24.gr

Τραγωδία στις Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:57
|infonews24.gr

Τραγωδία στις Σέρρες: Εισαγγελική παρέμβαση για την έκρηξη στο δημοτικό σχολείο

Protagon Team Protagon Team 5 Δεκεμβρίου 2022, 19:57

Την άμεση διερεύνηση των ευθυνών για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή και τον τραυματισμό των άλλων δύο παιδιών μετά από την έκρηξη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας σε σχολείο στις Σέρρες ζήτησε ο εισαγγελέας.

Η παρέμβαση του εισαγγελικού λειτουργού ήρθε μετά από την τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο Σερρών, όταν εξερράγη το λεβητοστάσιο και μία πόρτα που εκτινάχθηκε τραυμάτισε θανάσιμα τον 11χρονο και τραυμάτισε ακόμα δύο ανήλικους.

Η εικόνα για τα αίτια της έκρηξης δεν είχε ξεκαθαρίσει μέχρι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ο διευθυντής του σχολείου έκανε γνωστό, πάντως, ότι στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος ανέφερε ότι διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του σχολείου Νικόλαου Τσιότσιου στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Το λεβητοστάσιο εξερράγη γιατί προφανώς δεν αποδέσμευσαν το λέβητα πετρελαίου και τον άφησαν να λειτουργεί κανονικά. Εμένα μου είχαν πει ότι τον είχαν αποδεσμεύσει. Δεν μπορώ να αποδώσω την έκρηξη κάπου αλλού, διότι ο λέβητας ήταν αυτός που εξερράγη. Εγώ διαφωνούσα εξ αρχής με το έργο αυτό και είχα στείλει τα έγγραφα να μη γίνονται οι εργασίες εν ώρα λειτουργίας του σχολείου. Δυστυχώς δεν είχα καμία στήριξη, από κανέναν φορέα».

Το παιδί ήταν νεκρό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Το Νοσοκομείο Σερρών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το τραγικό συμβάν. Σύμφωνα με αυτή, ο τραυματισμός των δύο μαθητών δεν είναι σοβαρός, ωστόσο ο 11χρονος «έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο. Εγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Θα αποδοθούν ευθύνες, λένε τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας

«Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες», ανέφεραν νωρίτερα με κοινή τους ανακοίνωση τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πηγή φωτογραφίας: infonews24.gr

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...