142
Φωτογραφία Αρχείου από το σημείο της τραγωδίας | ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ IntimeNews

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στην πρόεδρο της ΡΑΣ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 14:49
Φωτογραφία Αρχείου από το σημείο της τραγωδίας
|ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ IntimeNews

Τραγωδία στα Τέμπη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στην πρόεδρο της ΡΑΣ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2024, 14:49

Δίωξη για διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών διά παραλείψεως, με δόλο και κατ΄ εξακολούθηση κατά της προέδρου της ΡΑΣ, για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Λάρισας, μετά από πρόταση του Εφέτη ανακριτή.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξήχθη μετά την μήνυση συγγενών θυμάτων, ασκήθηκε δίωξη (σε βαθμό πλημμελήματος) για παράβαση καθήκοντος κατά τριών προοανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής και ενός ανώτερου αξιωματικού.

Για ιατροδικαστές και δικαστικούς εμπειρογνώμονες που περιλαμβάνονταν στην μήνυση, η υπόθεση αρχειοθετήθηκε, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς που περιλαμβάνονταν επίσης στη μήνυση η υπόθεση θα εξεταστεί από άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς εκτός Λάρισας.

Με την πρόεδρο της ΡΑΣ και τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα ανέρχονται πλέον στους 41. Να σημειωθεί ότι στο υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής ασκήθηκε επίσης δίωξη πριν μερικές μέρες για τις ενέργειες στο χώρο μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...