204
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο με αντικείμενο τους δασμούς | EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

Τραμπ: «Σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις ο Γιούνκερ»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 12:20
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο με αντικείμενο τους δασμούς
|EPA/KEVIN DIETSCH / POOL

Τραμπ: «Σκληρό καρύδι στις διαπραγματεύσεις ο Γιούνκερ»

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2018, 12:20

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δείξει πολλές φορές πως, όταν έχει να πει καλά λόγια για έναν ηγέτη, δεν τσιγκουνεύεται καθόλου. Αρκεί βέβαια ο ηγέτης να πάει με τα νερά του αμερικανού προεδρου.

Αυτό έδειξε και για τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: «Ο Ζαν Κλοντ είναι σκληρό καρύδι. Είναι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά είναι σκληρός, είναι πονηρός, ο τύπος με τον οποίο μου αρέσει να διαπραγματεύομαι», είπε χαμογελώντας στη συνέντευξη Τύπου με τον πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα.

Είναι ένας «πραγματικά σκληρός τύπος», επέμεινε, πριν περιγράψει πως εξανάγκασε τον Γιούνκερ να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν ήθελε, σύμφωνα με τον Τραμπ, τη συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης.

«Είπα, εντάξει, δεν χρειάζεται να επαναδιαπραγματευτούμε, θα επιβάλουμε δασμούς σε εκατομμύρια αυτοκίνητα που στέλνετε στις ΗΠΑ», τόνισε.

Όπως  φαίνεται όμως, στο τέλος κέρδισε ο ίδιος και το περιέγραψε γλαφυρά: «Εφτασε στο γραφείο μου υπερβολικά γρήγορα από την Ευρώπη. Ειλικρινά, δεν ήξερα ότι είχαν τόσο γρήγορα αεροπλάνα».

Στα τέλη Ιουλίου σε συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Κομισιόν αποκλιμάκωσαν την κρίση που επικρατούσε επί μήνες με προειδοποιήσεις και απειλές μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι κανένας νέος δασμός δεν θα επιβληθεί στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...