403
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι οπαδοί του στο Πέρι της Τζόρτζια | REUTERS/Dustin Chambers

Τραμπ: Ο Μπάιντεν πάσχει από άνοια και είναι ανίκανος

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 18:04
Ο Ντόναλντ Τραμπ και οι οπαδοί του στο Πέρι της Τζόρτζια
|REUTERS/Dustin Chambers

Τραμπ: Ο Μπάιντεν πάσχει από άνοια και είναι ανίκανος

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2021, 18:04

Καιρό είχε να μιλήσει ο Ντόναλντ Τραμπ μπροστά σε κόσμο και με την πρώτη ευκαιρία, έδειξε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Είναι άλλωστε και ένα αγαπημένο χόμπι του, να βγάζει πύρινους λόγους μπροστά στους οπαδούς του, ειδικά τώρα, που στενεύει γύρω του ο κλοιός των δικαστικών ερευνών για τις επιχειρήσεις του.

Μιλώντας επί 90 λεπτά χωρίς διακοπή, στο Πέρι της Τζόρτζια, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρήκε την ευκαιρία να ξαναπεί ότι οι εκλογές ήταν στημένες, ότι θα ξαναπάρει την εξουσία το 2024 («αν υπάρχουν ΗΠΑ μέχρι τότε και δεν έχουν καταστρέψει τη χώρα οι Δημοκρατικοί», δήλωσε χαρακτηριστικά) και βέβαια, δεν παρέλειψε να υβρίσει χυδαία τον Τζο Μπάιντεν για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και να επαναλάβει ότι ο αμερικανός πρόεδρος πάσχει από άνοια, ενθουσιάζοντας φυσικά το ακροατήριό του.

Η αλήθεια είναι ότι την αφορμή τού την έδωσε ο ίδιος ο Μπάιντεν, καθώς πριν από λίγες ημέρες, ξέχασε το όνομα του αυστραλού πρωθυπουργού, Σκοτ Μόρισον, ανακοινώνοντας τη συμφωνία για τα πυρηνικά υποβρύχια μεταξύ Ουάσινγκτον, Λονδίνου και Καμπέρας.

Ηταν ένα ακόμα δημόσιο λεκτικό ατόπημα του 78χρονου αμερικανού προέδρου, ο οποίος είχε στραβοπατήσει και στη σκάλα του Air Force One πριν από λίγο καιρό, προκαλώντας νέα σχόλια για την κατάσταση της υγείας του.

Αν ήταν νεότερος, όπως σημειώνουν οι Times, κανείς δεν θα έδινε σημασία, όμως η ηλικία του Μπάιντεν δίνει τροφή στους επικριτές του, που με μπροστάρη τον Τραμπ, έχουν… διαγνώσει ότι πάσχει από άνοια και ότι δεν είναι κατάλληλος –σωματικά και πνευματικά– για τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν μερικές φορές ξεχνά κάποιες λέξεις και ονόματα στις ομιλίες του, ενώ δεν έχει κάνει ακόμα το ετήσιο ιατρικό τσεκάπ ως πρόεδρος, αλλά δεν υπάρχει καμία σοβαρή ένδειξη ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στον προεδρικό ρόλο του, γράφουν οι Times. O πρόεδρος γυμνάζεται πολύ συχνά στο γυμναστήριο, ενώ κάνει και ποδηλασία.

Ο Τζο Μπάιντεν ασκείται τακτικά για να διατηρείται σε φόρμα – REUTERS/Joshua Roberts

Δεν είναι βέβαια ο μόνος αμερικανός πρόεδρος που είχε τέτοια θέματα. Ο ίδιος ο Τραμπ ξεχνούσε σε ποια πόλη μιλούσε ορισμένες φορές, ενώ τόσο ο Τζορτζ Μπους, όσο και ο Ρόναλντ Ρίγκαν είχαν ξεχάσει τα ονόματα επίσημων καλεσμένων τους ή άλλων πολιτικών.

Οσο, όμως, πλησιάζει η ώρα των εκλογών για ορισμένες έδρες στο Κογκρέσο, αλλά και για κυβερνήτες πολιτειών, τον Νοέμβριο του 2022, οι προσωπικές επιθέσεις του Τραμπ και των υπόλοιπων Ρεπουμπλικάνων εναντίον του Μπάιντεν αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...