329
«Σε σένα μιλάω, Νέα Ζηλανδία»: ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του εμφάνιση, την Δευτέρα | REUTERS

Τραμπ για Νέα Ζηλανδία: «Τρομερή η αύξηση της Covid» – την ημέρα που ανακοινώθηκαν εννέα κρούσματα!

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 12:48
«Σε σένα μιλάω, Νέα Ζηλανδία»: ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική του εμφάνιση, την Δευτέρα
|REUTERS

Τραμπ για Νέα Ζηλανδία: «Τρομερή η αύξηση της Covid» – την ημέρα που ανακοινώθηκαν εννέα κρούσματα!

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2020, 12:48

«Μεγάλη και τρομερή αύξηση της Covid-19» είδε στη Νέα Ζηλανδία ο Ντόναλντ Τραμπ, την ημέρα που η χώρα κατέγραψε εννέα κρούσματα και συνολικά 74 από τις 11 Αυγούστου!

Και μάλιστα, κατασκεύασε έναν ακόμα φανταστικό εχθρό του, καθώς όπως είπε σε υποστηρικτές του στη Μινεσότα, «είδατε τι έγινε στη Νέα Ζηλανδία; Τον νίκησαν τον ιό, τον νίκησαν, ήταν πρωτοσέλιδη είδηση γιατί ήθελαν να μου δείξουν κάτι».

Μα εννοείται πως τα πρωτοσέλιδα όλου του πλανήτη για το κατόρθωμα της Νέας Ζηλανδίας -τις 100 ημέρες χωρίς κρούσμα έως τις 9 Αυγούστου- είχαν μοναδικό στόχο να εκνευρίσουν τον αμερικανό πρόεδρο…

«Το πρόβλημα είναι ένα μεγάλο κύμα στη Νέα Ζηλανδία, ξέρετε είναι φρικτό. Δεν το θέλουμε αυτό», συνέχισε ο Τραμπ.

Η πρωθυπουργός της χώρας Τζασίντα Aρντερν δεν μπορούσε να μην απαντήσει στα επικριτικά σχόλια του Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι η χώρα της αντιμετωπίζει ένα «μεγάλο κύμα» νέων μολύνσεων από κορονοϊό.

Η Τζασίντα Αρντερν σε ομιλία της στους βουλευτές του κόμματος, στις 8 Αυγούστου – EPA

«Πιστεύω ότι όποιος παρακολουθεί την Covid-19 και τη μετάδοσή της παγκοσμίως, θα μπορέσει να δει εύκολα ότι τα εννέα κρούσματα που καταγράφει η Νέα Ζηλανδία σε μία ημέρα δεν συγκρίνονται με τις δεκάδες χιλιάδες στις ΗΠΑ και στην πραγματικότητα δεν υπάρχει σύγκριση με τις περισσότερες χώρες στον κόσμο», τόνισε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός.

«Εξακολουθούμε να είμαστε μία από τις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως σε ό,τι αφορά την Covid-19 (…) εργαζόμαστε για να το διατηρήσουμε αυτό», πρόσθεσε.

Την Τρίτη, ανακοινώθηκαν στη Νέα Ζηλανδία 13 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στη χώρα σε 1.293 με 22 θανάτους. Στις ΗΠΑ έχουν αναφερθεί περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια κρούσματα και 170.000 θάνατοι.

Παρά τα λίγα νέα κρούσματα, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε νέο lockdown δύο εβδομάδων στο Οκλαντ, την μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, όπου εντοπίστηκε η νέα εστία μόλυνσης.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε πως αναβάλλονται για ένα μήνα οι βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, λόγω των νέων κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...