224
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά πίσω από αλεξίσφαιρα τζάμια | REUTERS/Jonathan Drake

Τραμπ: Αν κερδίσει η «συντρόφισσα Καμάλα» θα γίνει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος!

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 10:47
Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλά πίσω από αλεξίσφαιρα τζάμια
|REUTERS/Jonathan Drake

Τραμπ: Αν κερδίσει η «συντρόφισσα Καμάλα» θα γίνει Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος!

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2024, 10:47

Πίσω από αλεξίσφαιρα τζάμια, ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε ακόμα μία σφοδρή επίθεση στην αντίπαλό του Κάμαλα Χάρις, στην πρώτη του προεκλογική ομιλία σε υπαίθριο χώρο μετά την απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο μήνα.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, που επέλεξε να εκφωνήσει ομιλία στην πολιτεία-κλειδί της Βόρειας Καρολίνας, υποστήριξε, για ακόμη μια φορά, ότι η Δημοκρατική αντιπρόεδρος ανήκει στη «ριζοσπαστική Αριστερά», προφητεύοντας πως θα καταστραφούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας «μονομιάς» σε περίπτωση νίκης της.

«Οι οικονομίες που κάνατε μια ζωή, θα γίνουν καπνός», είπε στους οπαδούς του ο 78χρονος Τραμπ, επιδιδόμενος στην προσφιλή του καταστροφολογία, απαριθμώντας τα δεινά που θα έφερνε, κατ’ αυτόν, ενδεχόμενη νίκη της στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

«Σ’ όλο τον κόσμο, οι αντίπαλοί μας γνώριζαν πως δεν μπορούσαν να παίρνουν την Αμερική αψήφιστα όταν ήμουν ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων», ισχυρίστηκε ο Τραμπ. Όμως «αν κερδίσει η “συντρόφισσα” Καμάλα (sic) τον Νοέμβριο, είναι ουσιαστικά σίγουρο πως θα γίνει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος», πρόσθεσε. Ο Τραμπ προφέρει υποτιμητικά λάθος, εδώ και χρόνια, το όνομα της Κάμαλα Χάρις επειδή με αυτό τον τρόπο θεωρεί ότι την χλευάζει.

Αυτή ήταν η πρώτη προεκλογική εμφάνιση του Τραμπ σε υπαίθριο χώρο μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνιας, στα μέσα Ιουλίου.

Από τότε, οι Μυστικές Υπηρεσίες τον συμβούλευσαν να αποφεύγει τις ομιλίες σε υπαίθριο χώρο και ο Τραμπ έχει μιλήσει περίπου 10 φορές σε κλειστές αίθουσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...