250
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ στις δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο Κορυφής | REUTERS/Johanna Geron

Τουσκ για την κοινή πρωτοβουλία με Μητσοτάκη για την άμυνα: Χρειαζόμαστε ασφάλεια τώρα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 18:29
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ στις δηλώσεις του πριν τη Σύνοδο Κορυφής
|REUTERS/Johanna Geron

Τουσκ για την κοινή πρωτοβουλία με Μητσοτάκη για την άμυνα: Χρειαζόμαστε ασφάλεια τώρα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 18:29

Για την από κοινού πρωτοβουλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την ευρωπαϊκή αεράμυνα μίλησε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

«Όλοι οι εταίροι μας στην ΕΕ καταλαβαίνουν ότι η κοινή ευθύνη για την ασφάλειά μας είναι κάτι που χρειαζόμαστε σήμερα. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να προτείνω την πρωτοβουλία για ασπίδα αεράμυνας μαζί με τον έλληνα πρωθυπουργό» τόνισε

Απαντώντας σε ερώτηση για την ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι η οποία την Τετάρτη εξέφραζε την οργή της για τις συζητήσεις που αφορούν την ηγεσία της ΕΕ και στις οποίες η ίδια δεν συμμετείχε, ο Τουσκ επισήμανε: «Κανείς δε σέβεται περισσότερο την Ιταλία και την Τζόρτζια Μελόνι περισσότερο από μένα».

Ταυτόχρνα εξήγησε ότι υπάρχει «παρανόηση» σε σχέση με το ότι υπήρξε αποκλεισμός ηγετών από τις διαβουλεύσεις. «Κάποιες φορές χρειαζόμαστε σε συγκεκριμένες πολιτικές πλατφόρμες να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες σε αυτή την πολιτική πλατφόρμα, αλλά αυτό είναι μόνο για να διευκολύνουμε τη διαδικασία. Η απόφαση εναπόκειται στην κυρία Μελόνι και τους άλλους ηγέτες» είπε ο πολωνός πρωθυπουργός.

Τι συζητά η Σύνοδος Κορυφής

Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίζουν για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα. Στην ατζέντα της Συνόδου είναι και οι προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας, δηλαδή οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η Ευρώπη με φόντο την γεωπολιτική ρευστότητα. Στο πλαίσιο αυτό θα συζητηθούν και τα ζητήματα ασφάλειας και αεράμυνας, στα οποία έχει ενεργή συμμετοχή ο έλληνας Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...