191
Στιγμιότυπο από τον άγριο καυγά στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV100 | YouTube

Τουρκία: Βουλευτής ξυλοκόπησε on air δημοσιογράφο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 10:40
Στιγμιότυπο από τον άγριο καυγά στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV100
|YouTube

Τουρκία: Βουλευτής ξυλοκόπησε on air δημοσιογράφο [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 10:40

Χάος επικράτησε on air όταν βουλευτής και δημοσιογράφος πιάστηκαν στα χέρια, σε εκπομπή του καναλιού TV100 το βράδυ του Σαββάτου, στην Τουρκία.

Τα αίματα άναψαν στο στούντιο όταν η συζήτηση πήγε στο θέμα της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Σελαχετίν Ντεμιρτάς, καθώς και στον αντικαθεστωτικό Οσμάν Καβαλά.

«Η αστυνομία και το κράτος μας ανήκουν», είπε εμφατικά ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Κεμάλ Ενγκινχιούρτ και όταν ο δημοσιογράφος Λατίφ Σιμσέκ του είπε να μη λέει τέτοια πράγματα, ο εθνικιστής βουλευτής κινήθηκε απειλητικά εναντίον του. Στη συνέχεια μαζί με τον σωματοφύλακά του άρχισαν να ξυλοκοπούν άγρια τον δημοσιογράφο.

Η εκπομπή διακόπηκε, όμως ο καυγάς συνεχίστηκε με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να λιποθυμήσει από τα χτυπήματα.

Μετά από διακοπή είκοσι λεπτών η εκπομπή συνεχίστηκε χωρίς εκείνον, με τη συντονίστρια και τη διοίκηση του σταθμού να αποδοκιμάζουν τη βία και να ζητούν συγγνώμη.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε μήνυση εναντίον του βουλευτή Κεμάλ Ενγκινχιούρτ, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στέλεχος των Γκρίζων Λύκων.

Ο εισαγγελέας διέταξε την προφυλάκιση του σωματοφύλακα, όχι όμως του βουλευτή που καλύπτεται από ασυλία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα στο οποίο ανήκει ο βουλευτής που έλαβε μέρος το επεισόδιο στις προηγούμενες εκλογές συμμετείχε στη συμμαχία εναντίον του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...