237
Κατοικίες πλημμυρισμένες σε προάστιο της Κασταμονής | EPA/UMIT YORULMAZ

Τουρκία: Στους 17 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 18:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/08/2021, 22:25
Κατοικίες πλημμυρισμένες σε προάστιο της Κασταμονής
|EPA/UMIT YORULMAZ

Τουρκία: Στους 17 οι νεκροί από τις πρωτοφανείς πλημμύρες

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2021, 18:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/08/2021, 22:25

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που σαρώνουν τις τελευταίες τη βόρεια Τουρκία, όπως έγινε  γνωστό την Πέμπτη από τις Αρχές, που δύο φορές αναθεώρησαν προς τα πάνω την αρχική ανακοίνωση για εννέα θανάτους.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εντοπίζονται στην επαρχία Κασταμονή και δύο στην επαρχία Σινώπη.

Οι πλημμύρες, οι οποίες έχουν πλήξει κυρίως τις επαρχίες Κασταμονή, Μπαρτίν και Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα (μακριά από τα μέτωπα των πυρκαγιών), προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις πληγείσες περιοχές στις τρεις επαρχίες, ορισμένοι με τη βοήθεια ελικοπτέρων και περίπου 700 φιλοξενούνται σε φοιτητικές εστίες, ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας. Χθες, Τετάρτη, χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι ασθενείς ενός νοσοκομείου.

Οι διασώστες προσπαθούν σήμερα να εντοπίσουν επιζώντες σε μια οκταώροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε στην Κασταμονή μετά τις πλημμύρες. Δύο γειτονικά κτίρια ισοπεδώθηκαν, μια ένδειξη της βίας της φυσικής καταστροφής.

Από την κακοκαιρία υπέστη ζημιές το δίκτυο ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα περισσότερα από 170 χωριά να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Τέσσερις γέφυρες κατέρρευσαν και πολλές άλλες υπέστησαν ζημιές, προκαλώντας το κλείσιμο δρόμων.

Η στάθμη των υδάτων ανήλθε σε ύψος 4 μέτρων σε ορισμένες πόλεις την Τετάρτη, σύμφωνα με τις αρχές και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, που παρέσυραν στο πέρασμά τους αυτοκίνητα.

«Πρόκειται για μια καταστροφή που δεν έχουμε ξαναζήσει παρόμοια ίσως εδώ και 50 ή 100 χρόνια. Έχουμε καταγράψει ανά περιοχές ρεκόρ βροχόπτωσης», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...