304
«Ειδυλλιακό τοπίο», ερημικότατο, στα γνωστά από τον πόλεμο του 1982 και από τις αποικίες των πιγκουίνων Φόκλαντ | Shutterstock

Τουρισμός: Εκτός βρετανικής «πράσινης λίστας» η Ελλάδα!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 21:24
«Ειδυλλιακό τοπίο», ερημικότατο, στα γνωστά από τον πόλεμο του 1982 και από τις αποικίες των πιγκουίνων Φόκλαντ
|Shutterstock

Τουρισμός: Εκτός βρετανικής «πράσινης λίστας» η Ελλάδα!

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2021, 21:24

Η βρετανική κυβέρνηση κατάρτισε «πράσινη λίστα» με ταξιδιωτικούς προορισμούς στους οποίους επιτρέπεται να μεταβούν ως τουρίστες οι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, αρχίζοντας τις διακοπές τους από τις 17 Μαΐου. Οσοι μεταβούν στις χώρες που περιέχονται στη λίστα αυτή θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση της καραντίνας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών Μέσων (The Times, Telegraph, κ.ά.) οι Βρετανοί δεν έχουν και πολλές επιλογές για τα καλοκαιρινά μπάνια τους.

Καμία χώρα της Μεσογείου δεν περιλαμβάνεται στην εν λόγω «πράσινη λίστα», ούτε η Ελλάδα, όμως στους Βρετανούς δίνεται η «εναλλακτική» της σκληρής ηλιοθεραπείας στον… βράχο του Γιβραλτάρ και των ρομαντικών δειλινών στις ατλαντικές ακτές της Πορτογαλίας. Υπάρχει βέβαια η δυνατότητα για περίεργα ταξίδια, σε μη θερινούς προορισμούς, όπως είναι η Ισλανδία και τα Νησιά Φερόες.

Ο αρμόδιος για τις μεταφορές υπουργός, Γκραντ Σαπς, είπε ότι οι Βρετανοί θα αποφύγουν την καραντίνα αν μεταβούν επίσης στις Αζόρες, στη Μαδέρα και στο Μπρουνέι, ενώ θα ισχύσει το ίδιο και για ταξίδια τους στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στη Σιγκαπούρη.

Τα υπερπόντια βρετανικά εδάφη Φόκλαντ και Αγία Ελένη προσφέρονται και αυτά από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον για ιδιαίτερες διακοπές τη θερινή σεζόν του 2021.

Η βάση δεδομένων του βρετανικού ΕΣΥ θα ενημερώνεται και θα είναι εφικτός ο εφοδιασμός των εμβολιασμένων Βρετανών με «διαβατήριο εμβολιασμού», είπε ο Σαπς, σε περίπτωση που τέτοιο έγγραφο τους ζητηθεί εκεί όπου τελικά θα πάνε.

Εντύπωση στα βρετανικά Μέσα έκανε το γεγονός ότι ένας παραδοσιακός θερινός προορισμός των συμπατριωτών τους, η Μάλτα, έμεινε εκτός «πράσινης λίστας», αν και ο μισός πληθυσμός της έχει εμβολιαστεί.

Η Πορτογαλία, ο πιο δημοφιλής προορισμός στη βρετανική «πράσινη λίστα», προς το παρόν δεν επιτρέπει στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν χωρίς να υπάρχει ουσιώδης λόγος, αλλά μάλλον θα επιτρέψει την είσοδο στους παραθεριστές από τα μέσα Μαΐου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...