277
|

Τουλουπάκη: Η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας – θα προσφύγω κατά της δίωξής μου

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 08:30

Τουλουπάκη: Η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας – θα προσφύγω κατά της δίωξής μου

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2020, 08:30

Την απόφασή της να προφύγει κατά της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος της (εδώ), έκανε γνωστή με δήλωσή της η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη, αναφέρει χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, αλλά βαθύτατα θεσμικό, και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει και σε αρμόδια διεθνή όργανα για να «αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα μας».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης Τουλουπάκη έχει ως εξής:

Σήμερα παίχτηκε η τελευταία πράξη ενός προαναγγελθέντος δράματος την οποία θα προσβάλω άμεσα στο δικαστικό Συμβούλιο ως απολύτως άκυρη, ενώ παράλληλα θα αναδειχθεί το ζήτημα της ματαίωσης κάθε προσπάθειας καταπολέμησης της διαφθοράς στην χώρα μας, σε όλα τα αρμόδια διεθνή όργανα.

Σήμερα η σκοπιμότητα επιβλήθηκε της νομιμότητας. Είναι μία μέρα θλίψης για την Δικαιοσύνη. Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό αλλά βαθύτατα θεσμικό.

Παρά τις αρχειοθετήσεις του Αρείου Πάγου, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Εφετών, την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών αλλά και το πλήρως εμπεριστατωμένο πόρισμα του αντιεσαγγελέα του ΑΠ κ. Λάμπρου Σοφουλάκη, που μας δικαίωσαν μέσα σε έναν τυφώνα παραπληροφόρησης, η συντονισμένη και επίμονη προσπάθεια εξουδετέρωσης του θεσμού που υπηρετώ, φαίνεται να αποδίδει πρόσκαιρους καρπούς.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ως άλλος Διγενής, έδωσε την μάχη της κόντρα στο ψέμα και στη λήθη με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολύπαθου ελληνικού λαού.

Το δόγμα του σοκ στην Δικαιοσύνη δεν θα περάσει και γρήγορα όσοι το υπηρέτησαν θα λάβουν τον μισθό τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2019, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει με οκτώ θετικές ψήφους έναντι τριών αρνητικών, την ανανέωση της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς για δύο ακόμη χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...