171
Μητσοτάκης και Σολτς ενώπιος ενωπίω στις Βρυξέλλες | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» έδειξε στον Σολτς ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 12:12
Μητσοτάκης και Σολτς ενώπιος ενωπίω στις Βρυξέλλες
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τον χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας» έδειξε στον Σολτς ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2022, 12:12

Στη σκιά της επαμφοτερίζουσας στάσης του Βερολίνου απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις –πρότεινε «να τα βρουν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν, αγνοώντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα και της Ευρωπαϊκής Ενωσης–, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, με τον καγκελάριο της Γερμανίας Ολαφ Σολτς.

Με βάση την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, ο κ. Μητσοτάκης και ο γερμανός ομόλογός του συζήτησαν για τη στήριξη στην Ουκρανία και για την ενεργειακή κρίση.

Επίσης ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Ολαφ Σολτς αναλυτικά για την τουρκική προκλητικότητα (παραβιάσεις, υπερπτήσεις) και για την επιθετική ρητορική της γειτονικής χώρας που υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια κίνηση αντίστοιχη με αυτή που έκανε στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ και στην επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο: έδειξε στον συνομιλητή του τον περιβόητο τουρκικό χάρτη της «Γαλάζιας Πατρίδας», που αμφισβητεί όχι μόνο τα σύνορα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...