200
Ο Ντι Μάιο ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα της Νάπολης. Δεν τα κατάφερε | EPA/CESARE ABBATE

Τον μαύρισαν οι Ιταλοί: Ο Λουίτζι ντι Μάιο δεν επανεξελέγη

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2022, 10:24
Ο Ντι Μάιο ψηφίζει σε εκλογικό τμήμα της Νάπολης. Δεν τα κατάφερε
| EPA/CESARE ABBATE

Τον μαύρισαν οι Ιταλοί: Ο Λουίτζι ντι Μάιο δεν επανεξελέγη

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2022, 10:24

Ηταν μια εποχή που ο Λουίτζι ντι Μάιο ήταν ένας ανερχόμενος αστέρας της ιταλικής πολιτικής σκηνής: νέος, λαϊκιστής, αλλά και εγγυητής μιας κάποιας σταθερότητας –άλλωστε έμεινε επί τρία χρόνια υπουργός Εξωτερικών και στήριζε την κυβέρνηση Ντράγκι. Τώρα μοιάζει να είναι ένας διάττοντας αστέρας, μόλις στα 36 του χρόνια.

Ως ηγέτης του κόμματος «Μαζί για το Μέλλον» (Insieme per il Futuro, IpF), ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στο ιταλικό κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στην εκλογική του περιφέρεια της Νάπολης. Η στροφή του από τον λαϊκισμό προς το Κέντρο άφησε αδιάφορους, αν δεν ενόχλησε, τους ψηφοφόρους.

Ο Ντι Μάιο, άλλοτε ηγέτης του λαϊκιστικού «Κινήματος Πέντε Αστέρων», το οποίο εγκατέλειψε τον περασμένο Ιούνιο για να ιδρύσει το δικό του κόμμα το κεντρώο IpF, συγκέντρωσε μόλις το 24,3% των ψήφων έπειτα από την καταμέτρηση σε 403 από τα 440 εκλογικά κέντρα στην εκλογική περιφέρεια Νάπολη Φουοριγκρότα, όπου το 2018 είχε εκλεγεί με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο υποψήφιος του «Κινήματος Πέντε Αστέρων», ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Σέρτζιο Κόστα, είχε το ευρύ προβάδισμα με 40,5%.

Τρίτη έρχεται η υποψήφια της Κεντροδεξιάς, η Μαρία Ροζάρια Ρόσι, με 22,2%, ενώ η υποψήφια του ιταλικού κεντρώου κόμματος Αzione, η Μάρα Καρφάνια, έρχεται τέταρτη με 6,7%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...