373
| CreativeProtagon

Τον καθηγητή των παιδιών της παντρεύτηκε η Μακένζι Σκοτ, πρώην Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 20:18
|CreativeProtagon

Τον καθηγητή των παιδιών της παντρεύτηκε η Μακένζι Σκοτ, πρώην Μπέζος

Protagon Team Protagon Team 8 Μαρτίου 2021, 20:18

Η δισεκατομμυριούχος Μακένζι Σκοτ παντρεύτηκε έναν καθηγητή του σχολείου στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά της – δύο χρόνια μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος.

Η Σκοτ, μετά το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon, έγινε η τρίτη πλουσιότερη γυναίκα και ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ενώ εντάχθηκε στο Giving Pledge, δεσμευόμενη να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της. Πρόκειται για την καμπάνια που ξεκίνησε το ζεύγος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και ο Γουόρεν Μπάφετ για να προτρέψουν δισεκατομμυριούχους να δώσουν μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Σκοτ ανακοίνωσε ότι δώρισε 4,2 δισεκατομμύρια σε 384 οργανώσεις.

Η είδηση για τον γάμο της με τον Νταν Τζιούετ, που διδάσκει Φυσικές Επιστήμες, δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Giving Pledge. «Ο Νταν είναι σπουδαίος τύπος και είμαι χαρούμενος και ενθουσιασμένος και για τους δυο τους», δήλωσε ο Τζεφ Μπέζος.

Γελαστοί μαζί οι νιόπαντροι, Μακένζι Σκοτ και Νταν Τζιούετ / Giving Pledge

Η περιουσία της Σκοτ υπολογίζεται σε περίπου 53 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση του Forbes. Στο πλαίσιο του διακανονισμού για το διαζύγιο με τον Τζεφ Μπέζος πήρε το 4% των μετοχών της Amazon.

Οι περισσότερες δωρεές της μέχρι τώρα, έχουν γίνει σε γυναικείες οργανώσεις, οργανώσεις για την κλιματική αλλαγή, για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τράπεζες τροφίμων και πανεπιστήμια όπου η πλειοψηφία των φοιτητών είναι μαύροι.

Η 51χρονη Σκοτ ήταν παντρεμένη με τον Μπέζος για 25 χρόνια και τον βοήθησε να «στήσει» την Amazon το 1994, ενώ έχει γράψει και μυθιστορήματα. Το βιογραφικό της στην ιστοσελίδα της Amazon αναφέρει ότι ζει στο Σιάτλ με τα τέσσερα παιδιά της και τον σύζυγό της, Νταν.

Στην ιστοσελίδα Giving Pledge, ο Νταν Τζιούετ γράφει:

«Είναι παράξενο να γράφω μια επιστολή που να λέω ότι σχεδιάζω να δωρίσω το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας μου κατά τη διάρκεια της ζωής μου, καθώς ποτέ δεν επεδίωξα να συγκεντρώσω την περιουσία που απαιτείται για να νιώσεις ότι το να πεις κάτι τέτοιο θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Από μια ευτυχή σύμπτωση, είμαι παντρεμένος με έναν από τους πιο γενναιόδωρους και καλοσυνάτους ανθρώπους που γνωρίζω και συμμετέχω στη δέσμευσή της να παραχωρήσει μια τεράστια περιουσία για να βοηθήσει άλλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...