286
Ο Κώστας Αρβανίτης σε φωτογραφία από την ομιλία του στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕnews

«Τον μπιιιπ τον Μητσοτάκη»: Καφενείο η Ευρωβουλή, δεν κρατήθηκε ο Αρβανίτης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 16:44
Ο Κώστας Αρβανίτης σε φωτογραφία από την ομιλία του στο τελευταίο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕnews

«Τον μπιιιπ τον Μητσοτάκη»: Καφενείο η Ευρωβουλή, δεν κρατήθηκε ο Αρβανίτης

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2022, 16:44

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος για τις οργίλες επιθέσεις του κατά της κυβέρνησης από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου (θυμηθείτε κάποιες εδώ και εδώ) , ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Στρασβούργο.

Ενθουσιασμένος, όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», από την τοποθέτηση του εκπρόσωπου της ευρωομάδας RenewEurope, Μαλίκ Ασμάνι, και μη ελέγχοντας τον τόνο της φωνής του λόγω ακουστικών, ο Κώστας Αρβανίτης γύρισε προς τον παρακαθήμενό του Πέτρο Κόκκαλη, λέγοντας με περισσή ικανοποίηση: «Τον… μπιιιπ, τον Μητσοτάκη».

Στις βολές του κατά του Πρωθυπουργού για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, ο  Μαλίκ Ασμάνι -στην ομάδα του οποίου σημειωτέον έχει ενταχθεί ο διαγραφείς από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κύρτσος- χρησιμοποίησε και τη φράση του Σωκράτη, ότι «ο αποτυχημένος χρησιμοποιεί τη διαστρέβλωση όταν σταματάει η συζήτηση».

Η τοποθέτησή του προφανώς και ενθουσίασε -όπως ήταν επόμενο- τον Κώστα Αρβανίτη, με τη διαφορά όμως ότι την ανωτέρω αυθόρμητη έκφραση «ευαρέσκειας» προς τον Ασμάνι από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ την άκουσαν και άλλοι παρόντες στην Ολομέλεια, όπως μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος.

«Από τον Κυριάκο, μέχρι την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρία Μετσόλα, η οποία ζήτησε αμέσως διευκρινίσεις για το ‘μπιιιπ’.

»Και εκνευρίστηκε.

»Προσωπικά ανέμενα ότι θα τον επέπληττε τον Αρβανίτη, αλλά δεν το έκανε. Προχώρησε η συζήτηση, και το θέμα ξεχάστηκε.

»Ούτε δε, και ο ευγενής Κυριάκος, έθεσε θέμα. Και καλά έκανε. Αρκεί που όλοι διαπιστώσαμε το επίπεδο Αρβανίτη…», καταλήγει στην περιγραφή του αρθρογράφος των «ΝΕΩΝ».

Και το θέμα μπορεί να πέρασε, μένει όμως η μετατροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε καφενείο, με αντίστοιχου επιπέδου εκφράσεις για πολιτικούς αντιπάλους…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...