481
O Kουφοντίνας βγαίνει με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές | Τwitter

Τον αντιεισαγγελέα Εφετών «δείχνει» η κυβέρνηση για την άδεια σε Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 10:58
O Kουφοντίνας βγαίνει με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές
|Τwitter

Τον αντιεισαγγελέα Εφετών «δείχνει» η κυβέρνηση για την άδεια σε Κουφοντίνα

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2017, 10:58

Σε μια απόπειρα να καλύψει τα νώτα της και να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απόφαση εξόδου του αμετανόητου (καθώς δεν έχει ποτέ αποκηρύξει την τρομοκρατία) Δημήτρη Κουφοντίνα από τη φυλακή με άδεια, η κυβέρνηση -ως άλλος Πόντιος Πιλάτος- «φωτογραφίζει» ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τη χορήγηση της άδειας, το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και τον αντιεισαγγελέα Εφετών που έδωσε τη σύμφωνη γνώμη του.

Η θέση του Μαξίμου για το θέμα ήρθε – κατά την προσφιλή συνήθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- μέσω πηγών που για μία ακόμη φορά χρησιμοποίησαν τον δίαυλο του Αθηναϊκού Πρακτορείου για να περάσουν το μήνυμα στους επικριτές της.

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές, συμπληρώνοντας πως είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα.

Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν για τη χρονική συγκυρία της απόφασης ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση 17Ν αναμένεται να βγει από τις φυλακές στις 12 το μεσημέρι, με τους περιοριστικούς όρους  της παρουσίας δυο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο ισχύων νόμος για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους με κριτήριο της συμπεριφορά του κρατούμενου εντός της φυλακής και όχι τη βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει.

Με ανακοίνωσή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υπεραμύνονται της νομιμότητας της σχετικής απόφασης. «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται», τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε. Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα. Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας. Dura lex, sed lex Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...