278
Μάσκες και γάντια υποχρεωτικά για το βοηθητικό προσωπικό στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ | REUTERS/John Sibley

Τόκιο: Εκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 10:29
Μάσκες και γάντια υποχρεωτικά για το βοηθητικό προσωπικό στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ
|REUTERS/John Sibley

Τόκιο: Εκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουλίου 2021, 10:29

Οι αρχές του Τόκιο ζήτησαν από τα νοσοκομεία να προετοιμάσουν περισσότερες κλίνες για ασθενείς με Covid-19, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων στο Τόκιο, όπου έχουν συρρεύσει τα μέλη των αποστολών, χιλιάδες δημοσιογράφοι και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, έφτασε τις 1.429 τη Δευτέρα, διπλάσιος σε σχέση με μία εβδομάδα πριν.

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό που έχει ανακοινωθεί Δευτέρα από τότε που ξέσπασε η πανδημία, ενώ ρεκόρ κρουσμάτων είχε ανακοινωθεί και την Κυριακή.

Οπως και στην Ελλάδα, έτσι και εκεί, ο αριθμός των κρουσμάτων που ανακοινώνονται τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες συνήθως είναι μειωμένος, καθώς πραγματοποιούνται λιγότερα διαγνωστικά τεστ και οι αρχές της Ιαπωνίας αναμένουν με αγωνία τη σημερινή ανακοίνωση.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται υπό αυστηρούς κανόνες, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, όμως μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 155 κρούσματα μεταξύ αθλητών και άλλων.

Με τα νοσοκομεία να δέχονται ολοένα και περισσότερους ασθενείς, οι αρχές του Τόκιο επιθυμούν να αυξήσουν τον αριθμό των κλινών σε 6.406 από 5.967 που είναι τώρα.

Σύμφωνα με τη σύσταση των αρχών της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τα νοσοκομεία θα πρέπει να μειώσουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις και να περιορίσουν τις θεραπείες ασθενών.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κιότο Γιούκι Φουρούσε είχε εκτιμήσει νωρίτερα ότι ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων στο Τόκιο ενδέχεται να φτάσει τα 2.000 τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι νοσοκομειακές κλίνες στην ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αν και ο εμβολιασμός ενισχύει την προστασία των πιο ηλικιωμένων, που είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να νοσηλευθούν, μόλις το 36% του πληθυσμού της Ιαπωνίας έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Αρχικά η εκστρατεία ανοσοποίησης στην Ιαπωνία προχωρούσε με βραδείς ρυθμούς, όμως τον προηγούμενο μήνα επιταχύνθηκε προτού αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα πριν από λίγο καιρό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News