268
Πιστός φιλάει το δαχτυλίδι του Πάπα, σε πρόσφατη επίσκεψη του Ποντίφικα στη Βραζιλία | Reuters

Το Βατικανό απαντάει: Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήθελε να του φιλούν το χέρι

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 18:42
Πιστός φιλάει το δαχτυλίδι του Πάπα, σε πρόσφατη επίσκεψη του Ποντίφικα στη Βραζιλία
|Reuters

Το Βατικανό απαντάει: Γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος δεν ήθελε να του φιλούν το χέρι

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2019, 18:42

Το «δαχτυλίδι-gate» του Πάπα Φραγκίσκου συνεχίζει να ταλανίζει την δημόσια εικόνα του, αναγκάζοντας τελικά τον εκπρόσωπο του Βατικανού να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Μερικά 24ωρα αφότου ένα βίντεο τον έδειχνε να προσπαθεί να εμποδίσει τους πιστούς να του φιλήσουν το χέρι (και το δαχτυλίδι), κάτι που προκάλεσε την έντονη κριτική στο πρόσωπο του προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Αλεσάντρο Γκισότι ξεκαθάρισε πως ο Πάπας προέβη στην κίνηση αυτή καθώς «φοβάται την διάδοση μικροβίων».

«Είναι απλά ένα θέμα υγιεινής», είπε ο Γκισότι, «με τόσους πιστούς να συνωστίζονται για να το φιλήσουν (το δαχτυλίδι), ο Ποντίφικας θέλει να αποφύγει την διάδοση των μικροβίων».

«Ο Πάπας αρέσκεται να αγκαλιάζει τους ανθρώπους και να αγκαλιάζεται εξίσου απ’ αυτούς και δεν έχει πρόβλημα με το να του φιλούν το δαχτυλίδι μικρές ομάδες πιστών», κατέληξε ο Γκισότι.

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την προβολή του βίντεο που τον έδειχνε να τραβάει συνεχώς το χέρι του για να μην το φιλήσουν, ο Ποντίφικας επέτρεψε την Τετάρτη σε ιερείς και καλόγριες να φιλήσουν το δαχτυλίδι του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Μία από τις γυναίκες που το έκαναν ήταν 85χρονη Μαρία Κονσέτα Εσού, μια 85χρονη καλόγρια και μαία που έχει συμμετάσχει σε περίπου 3.000 γέννες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Αφού μίλησαν , η γυναίκα έσκυψε και φίλησε το δαχτυλίδι στο χέρι του Πάπα Φρακγκισκου, ενώ το γεγονός έγινε γνωστό μέσω Twitter από τον αρχιεπίσκοπο Μπρισμπέιν, Μαρκ Κολριτζ.

Παραδοσιακά, οι πιστοί φιλούν το δαχτυλίδι, που ονομάζεται «Δαχτυλίδι του Ψαρά» το οποίο δημιουργείται ειδικά για τον εκάστοτε Πάπα. Όταν ένας Πάπας αποσύρεται ή πεθαίνει, το δαχτυλίδι συνήθως καταστρέφεται με ένα σφυρί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...