282
Ο Τομ Κρουζ φωτογραφίζεται σε εκδήλωση προώθησης της ταινίας στη Νότια Κορέα στις 20 Ιουνίου 2022 | REUTERS/Heo Ran

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε το ένα δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 17:09
Ο Τομ Κρουζ φωτογραφίζεται σε εκδήλωση προώθησης της ταινίας στη Νότια Κορέα στις 20 Ιουνίου 2022
|REUTERS/Heo Ran

Το «Top Gun: Maverick» ξεπέρασε το ένα δισ. δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2022, 17:09

Το «Top Gun:Maverick» έχει ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια (810 εκατομμύρια ευρώ) στο box office, καθιστώντας την ταινία, την πιο επιτυχημένη του 2022 μέχρι στιγμής και την πιο επιτυχημένη στην καριέρα του Τομ Κρουζ.

Το περιοδικό Variety, γράφει ο Guardian αναφέρει ότι μετά από 31 ημέρες κυκλοφορίας, ξεπέρασε ακόμη και την ταινία Doctor Strange in Multiverse of Madness, που προπορευόταν σε πωλήσεις εισιτηρίων  -τώρα τα εισιτήριά της ανέρχονται στα 947 εκατομμύρια δολάρια (772 εκατομμύρια ευρώ). Οι ΗΠΑ σημείωσαν τις υψηλότερες πωλήσεις με διαφορά από τις άλλες χώρες (522 εκατομμύρια δολάρια), ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο με 70 εκατομμύρια δολάρια και η Ιαπωνία με 41 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Τομ Κρουζ έδωσε συγχαρητήρια στους παραγωγούς όλων των ταινιών και ευχαρίστησε το κοινό που προτίμησε την ταινία που πρωταγωνιστεί εκείνος.

Στα charts με τις προβλέψεις εσόδων φαινόταν, εξαρχής, ότι το Maverick θα επέστρεφε στο νούμερο 1 την πέμπτη εβδομάδα από την κυκλοφορία της, «περνώντας ξυστά» την κούρσα με την επιτυχία του «Elvis» του Baz Luhrmann, αλλά και των «Lightyear» και «Jurassic World Dominion» που ο Τον Κρουζ άφησε, τελικά, πίσω του πανηγυρικά.

Το Variety λέει ότι «οι καλές κριτικές και τα θετικά σχόλια του κόσμου» βοήθησαν την ταινία να αγγίξει αυτούς τους αριθμούς. Παρ’ όλα αυτά παραμένει πολύ πίσω από το «Spider-Man: No Way Home», που κυκλοφόρησε το 2021 κάνοντας παγκόσμιες πωλήσεις 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τις υψηλότερες εισπράξεις που έκανε ταινία που κυκλοφόρησε εν καιρώ πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...