155
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε προσωπικά με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ | Reuters/CreativeProtagon

To τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Λαγκάρντ που έβαλε την Ελλάδα στο πακέτο των 750 δισ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 09:09
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε προσωπικά με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ
|Reuters/CreativeProtagon

To τηλεφώνημα Μητσοτάκη στη Λαγκάρντ που έβαλε την Ελλάδα στο πακέτο των 750 δισ. ευρώ

Protagon Team Protagon Team 19 Μαρτίου 2020, 09:09

Να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά την ομολογουμένως τεράστια επιτυχία της ένταξης της Ελλάδας (εδώ) στο νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ως απάντηση στην κρίση του κορονοϊού, επιχείρησε από νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Μαξίμου.

Κυβερνητικές πηγές περιέγραψαν ως τεράστια επιτυχία, «που δεν έγινε τυχαία και από μόνη της», την ένταξη της Ελλάδας στα 750 δισ. ευρώ και στο καθεστώς QE της ΕΚΤ, η οποία αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι είναι «τεράστια προσωπική επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», καθώς έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες το πρωί με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επί τεσσεράμισι χρόνια», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Ενήμεροι για το θέμα ήταν μόνο ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...