751
Ο Τραμπ κοροϊδεύει το γέλιο της Κάμαλα Χάρις, στην ομιλία του στην Πενσιλβάνια | REUTERS/Jeenah Moon

Το τερμάτισε ο Τραμπ για την Χάρις: «Αυτό είναι το γέλιο μιας τρελής»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2024, 12:54
Ο Τραμπ κοροϊδεύει το γέλιο της Κάμαλα Χάρις, στην ομιλία του στην Πενσιλβάνια
|REUTERS/Jeenah Moon

Το τερμάτισε ο Τραμπ για την Χάρις: «Αυτό είναι το γέλιο μιας τρελής»

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2024, 12:54

Τι και αν του λένε οι σύμβουλοί του ότι δεν πρέπει να αναλώνεται σε προσβολές κατά της Κάμαλα Χάρις γιατί χάνει ψήφους; Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ακούει κανέναν και συνεχίζει να ρίχνει πολύ χαμηλά το επίπεδο της προεκλογικής του εκστρατείας αποκαλώντας «τρελή» την αντίπαλό του.

Με αυτό τον τρόπο βέβαια, απομακρύνει από το στρατόπεδό του τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους, τον προειδοποιούν -μάταια- οι σύμβουλοί του.

Το Σάββατο, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επανέλαβε ότι η Κάμαλα Χάρις θα είναι ευκολότερη αντίπαλος σε σύγκριση με τον Τζο Μπάιντεν, παρότι η υποψήφια των Δημοκρατικών προηγείται σε ορισμένες δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου και έχει ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός της.

Ο Τραμπ εκφώνησε ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση στο Γουίλκς-Μπάρι, στο βορειοανατολικό τμήμα της Πενσιλβάνια, μιας από τις πολιτείες-κλειδιά στην εκλογική αναμέτρηση.

«Πιστεύω πως (η Χάρις) θα είναι πιο εύκολο να νικηθεί σε σύγκριση με εκείνον (σ.σ. δηλαδή τον Μπάιντεν)», υποστήριξε ο Τραμπ και στη συνέχεια, το τερμάτισε: «Την έχετε ακούσει να γελάει; Αυτό είναι το γέλιο μιας τρελής», είπε, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν του άρεσε το εξώφυλλο του περιοδικού Time με την αμερικανή αντιπρόεδρο. «Εγώ είμαι πολύ πιο όμορφος από εκείνη», σχολίασε.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε πει ότι το ίδιο εξώφυλλο είναι ωραίο και η ίδια «όμορφη γυναίκα»…

Η χωρητικότητας 8.000 Mohegan Sun Arena ήταν σχεδόν κατάμεστη όταν ο Τραμπ άρχισε την ομιλία του, αλλά μετά την παρέλευση μιας ώρας το πλήθος άρχισε να αραιώνει. Η ομιλία ξεπέρασε σε διάρκεια τα 100 λεπτά.

Μεταξύ άλλων, ο Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι έχασε τις εκλογές του 2020 λόγω νοθείας, απέρριψε την απειλή της κλιματικής αλλαγής, ενώ είπε πως το σχέδιό του για επιβολή οριζόντιων δασμών σε εισαγόμενα αγαθά δεν ισοδυναμεί με χαράτσι για τους αμερικανούς καταναλωτές, άποψη την οποία αμφισβητούν οι περισσότεροι οικονομολόγοι.

Τη Δευτέρα το συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο

Η αντιπρόεδρος διεξάγει σήμερα προεκλογική εκστρατεία στην Πενσιλβάνια, πριν μεταβεί στο Σικάγο για ένα συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και από το οποίο θα πάρει επισήμως το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόματος.

Η 59χρονη Δημοκρατική θα πραγματοποιήσει μια περιοδεία με λεωφορείο στην Πενσιλβάνια.

Η υποψήφια και ο συνυποψήφιός της, ο κυβερνήτης της Μινεσότα Τιμ Γουόλζ, θέλουν να διακηρύξουν την υποστήριξή τους προς τους εργάτες και τις λαϊκές τάξεις, σε μια πολιτεία την οποία ο νυν πρόεδρος είχε κερδίσει το 2020 από τον Τραμπ με πολύ μικρή πλειοψηφία.

Την Παρασκευή, η Κάμαλα Χάρις παρουσίασε ένα οικονομικό πρόγραμμα επικεντρωμένο στην υποστήριξη της μεσαίας τάξης, για παράδειγμα με ένα επίδομα για κάθε παιδί που γεννιέται ή με μια επιταγή για την αγορά κατοικίας.

Αριστερά, το United Center, που θα φιλοξενήσει το συνέδριο, δεξιά τα τρέιλερ για τα ΜΜΕ, που έχουν στηθεί στο πάρκινγκ και στο βάθος οι περίφημοι ουρανοξύστες στο κέντρο του Σικάγο – REUTERS/Vincent Alban

Σύμφωνα με το Δημοκρατικό Κόμμα, τουλάχιστον 50.000 άνθρωποι -αντιπρόσωποι, εθελοντές και υποστηρικτές- αναμένονται μέχρι το βράδυ της Πέμπτης στο Σικάγο για να γιορτάσουν την υποψήφιά τους.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι πολύ ισχυρά, καθώς έχουν κινητοποιηθεί 2.500 αστυνομικοί.

Συλλογικότητες υποστήριξης προς τους Παλαιστινίους έχουν προγραμματίσει διαδηλώσεις, προκαλώντας πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς.

Στις όχθες της λίμνης Μίσιγκαν, τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θα έρθουν για να υποστηρίξουν την Κάμαλα Χάρις, αρχίζοντας από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο Σικάγο, που είναι το προπύργιό του, ουδείς αμφιβάλλει ότι αυτός ο χαρισματικός ρήτορας θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Δημοκρατικούς, πολλοί από τους οποίους λένε πως, αφότου η αντιπρόεδρος άρχισε την προεδρική εκστρατεία της, έχουν ξαναβρεί μια ευφορία που θυμίζει την πορεία προς το Λευκό Οίκο, το 2008, του πρώτου μαύρου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σκηνή όπου έχει στηθεί το βήμα του συνεδρίου και εκατοντάδες μπαλόνια στις κερκίδες / REUTERS/Vincent Alban

Ο Μπάιντεν, το βράδυ της Δευτέρας, θα εκφωνήσει την πρώτη μεγάλη ομιλία του συνεδρίου και ένα είδος δικού του αποχαιρετιστήριου μηνύματος.

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του υπόσχεται ότι αυτό «το τελευταίο βαλς», το οποίο θα σηματοδοτήσει το τέλος μισού αιώνα στην πολιτική, δεν θα έχει τίποτα το μελαγχολικό.

Ο πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα εκθειάσει τον απολογισμό της θητείας του, η οποία ολοκληρώνεται με «την ισχυρότερη οικονομία του κόσμου».

Θα ζητήσει κυρίως να υποστηριχθεί η αντιπρόεδρος «προβάλλοντας τα διακυβεύματα» των εκλογών, απέναντι σ’ έναν πρώην πρόεδρο που έχει καταδικασθεί από ποινικό δικαστήριο και ο οποίος δεν έχει δεσμευθεί ότι θα αποδεχθεί ενδεχόμενη ήττα.

Το ραντεβού του Σικάγο πρόκειται να είναι μια επίδειξη ενότητας και ενθουσιασμού των Δημοκρατικών απέναντι στον αντίπαλό τους.

Όλες οι δημοσκοπήσεις, μολονότι δίνουν μικρό προβάδισμα στη Δημοκρατική υποψήφια, προλέγουν ότι η εκλογική αναμέτρηση θα είναι αμφίρροπη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...