500
Μπουλντόζες έξω απο τον ιερό ναό της Αναπαύσεως στο Τατόι το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου | INTIMEnews

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 17:00
Μπουλντόζες έξω απο τον ιερό ναό της Αναπαύσεως στο Τατόι το απόγευμα της Παρασκευής 13 Ιανουαρίου
|INTIMEnews

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η ανακοίνωση της οικογένειας για την κηδεία

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2023, 17:00

Οι ετοιμασίες στο Τατόι για την ταφή του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου, εντατικές: κόπηκαν τα καμένα δέντρα της καταστροφικής πυρκαγιάς του 2021, απομακρύνθηκαν οι πεσμένοι κορμοί, στρώθηκαν οι δρόμοι, έπεσε χαλίκι για την ευκολότερη πρόσβαση στον ιερό ναό της Αναστάσεως και το μαυσωλείο (φωτογραφίες κάτω).

Μέχρι και αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι μπουλντόζες δούλευαν πυρετωδώς (χαρακτηριστικές οι εικόνες που κατέγραψε το drone του Μega/ βίντεο κάτω).

Στην Αθήνα, οι γιοι του εκλιπόντος, Νικόλας και Παύλος, μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας προσήλθαν στη Μητρόπολη για τη διευθέτηση των τελευταίων λεπτομερειών για τα διαδικαστικά της τελετής.  Μετά το πέρας των τελικών συνεννοήσεων, πέρασαν από την πλαινή πόρτα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, όπου θα εκτεθεί τελικά σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Κωνσταντίνου. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φέρετρο θα είναι με πολιτική περιβολή και όχι στρατιωτική στολή, όπως φέρεται να είχε ζητηθεί από την οικογένεια.

Και λίγες ώρες αργότερα ήρθε η επίσημη ανακοίνωση για το τελετουργικό:

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ

AXION HELLAS

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA».

Ποιοι θα παραστούν

Οσον αφορά τους εκπροσώπους βασιλικών οικογενειών που θα παραβρεθούν στην κηδεία, σύμφωνα με το Μega εντός της ημέρας αναμένονται στη χώρα μας οι δύο κόρες της βασίλισσας Σοφίας, πριγκίπισσες, Ελένα και Κριστίνα.

Βέβαιες πρέπει θεωρούνται οι παρουσίες της βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας, αδελφής της χήρας του Κωνσταντίνου, Αννας Μαρίας.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται επίσης να φτάσουν στην Ελλάδα, το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας Γουλιέλμος-Αλέξανδρος και Μάξιμα, ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος και ο διάδοχος της Νορβηγίας Χάακον.

Την Κυριακή αναμένεται στη χώρα μας ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος, ενώ σύσσωμη αναμένεται η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, το βασιλικό ζεύγος, Φελίπε και Λετίθια, φτάνει στην Αθήνα την Κυριακή. Η βασιλομήτωρ Σοφία βρίσκεται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τον ισπανικό Τύπο (εκπρόσωποί του έχουν συρρεύσει τις τελευταίες ώρες) αναμένεται η παρουσία του αυτοεξόριστου πια στο Αμπου Ντάμπι, Χουαν Κάρλος.

Και αυτό διότι θα είναι η δεύτερη μόλις φορά που Φελίπε και Χουάν Κάρλος – πατέρας και γιος- θα βρεθούν σε κοινή παρουσία μετά το ξέσπασμα των σκανδάλων που τον οδήγησαν στην πτώση και την αυτοεξορία του δεύτερου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ερώτημα παραμένει η εκπροσώπηση της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας, (το σενάριο της παρουσίας του βασιλιά Καρόλου Γ’ έχει αποκλειστεί λόγω πρωτοκόλλου) με τις τελευταίες πληροφορίες  να αναφέρουν ότι επίσημη εκπρόσωπος θα είναι τελικά η πριγκίπισσα Αννα.

Μικρές πιθανότητες συγκεντρώνει τέλος το ενδεχόμενο άφιξης του πρίγκιπα Γουίλιαμ – πνευματικού παιδιού του Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...