777
Οσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο παλάτι, εντυπωσιάστηκαν με το τόσο προσωπικό βίντεο με το οποίο ανακοινώθηκε το τέλος των χημειοθεραπειών για την πριγκίπισσα | REUTERS / KENSINGTON PALACE

Το συγκινητικό βίντεο της Κέιτ: Μια πραγματική γυναίκα με μια πολύ αληθινή ασθένεια

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 15:30
Οσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στο παλάτι, εντυπωσιάστηκαν με το τόσο προσωπικό βίντεο με το οποίο ανακοινώθηκε το τέλος των χημειοθεραπειών για την πριγκίπισσα
|REUTERS / KENSINGTON PALACE

Το συγκινητικό βίντεο της Κέιτ: Μια πραγματική γυναίκα με μια πολύ αληθινή ασθένεια

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 15:30

Η Κέιτ Μίντλετον αγκαλιάζει και φιλάει τα παιδιά της και τον σύζυγό της. Ολοι τους περπατουν χαμογελαστοί σε ένα δάσος. Η αφήγησή της φέρνει δάκρυα στα μάτια. Οχι μόνο επειδή ανακοινώνει ότι είναι πλέον «καθαρή» από τον καρκίνο, αλλά κυρίως επειδή υπενθυμίζει ότι μπροστά στην αρρώστια είμαστε όλοι ευάλωτοι. Και ότι το μόνο που έχουμε, στις πιο σκοτεινές στιγμές μας, είναι οι δικοί μας άνθρωποι.   

Οποιος έχει διαγνωστεί με καρκίνο οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή του θα νιώσει μία προς μία τις λέξεις που χρησιμοποιεί η Κέιτ για να περιγράψει την κατάστασή της, γράφουν οι Times για το βίντεο της Κέιτ: τρομακτικό, περίπλοκο, απρόβλεπτο. Οποιος κι αν είστε, είτε είστε μητέρα είτε όχι, η θεραπεία του καρκίνου ανατρέπει τη ζωή σας. Η Κέιτ μιλά ανοιχτά για την ταπεινότητα του να αντιμετωπίζει τα τρωτά σημεία της και τη σημασία τού να αντιμετωπίζεις την κάθε μέρα όπως έρχεται.

Ενα τόσο προσωπικό βίντεο είναι μια εντυπωσιακά διαφορετική προσέγγιση από την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Είναι πολύ συναισθηματικό και γεμάτο φθινοπωρινά χρώματα που δίνουν έναν σχεδόν μελαγχολικό τόνο, καθώς η Κέιτ περπατά στην εξοχή με την οικογένειά της, επισημαίνει το BBC.

Θα μπορούσε να δώσει στη δημοσιότητα ένα παραδοσιακό δελτίο Τύπου ή μια δήλωση στην κάμερα, αλλά αντ’ αυτού δίνει μια κινηματογραφική πινελιά σε αυτό το μήνυμα. Αντί για υποσημειώσεις και επεξηγήσεις για την ολοκλήρωση της χημειοθεραπείας της, υπάρχουν στιλιζαρισμένα γυρίσματα και μια οικεία αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο.

Λέει ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στη δουλειά μόλις μπορέσει, αλλά με την επιφύλαξη ότι έχει ένα μακρύ ταξίδι μπροστά της. Πολλοί πρώην ασθενείς θα κουνήσουν το κεφάλι με κατανόηση, στην ιδέα ότι μόνο και μόνο επειδή κάποιος έχει τελειώσει τη θεραπεία του, θα ξυπνήσει ξαφνικά ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν.

Κάθε καρκίνος είναι διαφορετικός, όπως και κάθε ασθενής, λένε οι Times. Κάποιοι είναι πρόθυμοι και ικανοί να βάλουν τελεία τη στιγμή που τελειώνει η θεραπεία τους, υπάρχουν όμως και πολλοί που χρειάζονται χρόνο και χώρο, όπως προφανώς η Κέιτ, για να προσαρμοστούν ξανά στη ζωή, ψυχικά και σωματικά.

Η Κέιτ μιλάει για μια «νέα φάση ανάκαμψης» και για μια ανανεωμένη εκτίμηση της ζωής. Στο πρώτο της βίντεο είχε αναφερθεί στη σημασία της φύσης για τη θεραπεία της. Αυτό το βίντεο ενισχύει το μήνυμα, καθώς είναι γυρισμένο σε εξωτερικούς χώρους, προφανώς σε χωράφια, δάση και αμμόλοφους κοντά στην εξοχική κατοικία της οικογένειας στο Ανμερ Χολ.

Η μόνη εξαίρεση είναι μια εσωτερική λήψη, όπου οι γονείς της παίζουν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τα εγγόνια τους.

Παντού στο βίντεο, η Κέιτ νιώθει τον ήλιο στο πρόσωπό της και τον αέρα στα μαλλιά της. Μιλάει για την εστίασή της στο «να παραμείνει απαλλαγμένη από καρκίνο». Αυτή είναι η κρίσιμη γραμμή. Το να υποβληθεί κανείς σε θεραπεία για τον καρκίνο δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση ότι θα απαλλαγεί από αυτόν.

Οι ογκολόγοι δεν χρησιμοποιούν ποτέ τη λέξη «θεραπεύομαι», όπως και η Κέιτ. Μιλάει αντ’ αυτού, με ήρεμους, μετρημένους τόνους, λέει ότι αυτή τη στιγμή είναι απαλλαγμένη από τον καρκίνο και επικεντρώνεται στο να παραμείνει έτσι. Μιλάει όμως επίσης για την αισιοδοξία και τη χαρά της και τη νέα προοπτική που της έχει δώσει.

Το προσωπικό μήνυμα της πριγκίπισσας συνοδεύεται από ένα εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που δείχνει την ίδια και τον Γουίλιαμ στο Νόρφολκ με τα τρία τους παιδιά. (REUTERS / KENSINGTON PALACE)

Οι λήψεις της οικογένειας που απολαμβάνει ένα πικνίκ στην ύπαιθρο θυμίζουν τις λήψεις της βασιλικής οικογένειας την εποχή της βασίλισσας Ελισάβετ που απολάμβανε ένα μπάρμπεκιου στο Μπαλμόραλ, με τον δούκα του Εδιμβούργου να κρατά τη λαβίδα. Η απόφαση να εμφανιστούν και τα τρία παιδιά τους στο βίντεο, και όχι μόνο ο κληρονόμος του θρόνου, είναι σίγουρα μια προσπάθεια να αναιρεθούν μερικά από τα λάθη του παρελθόντος, γράφουν οι Times.

Οπως και η νέα θέρμη μεταξύ του ζευγαριού, το οποίο είναι γνωστό για τις αποστασιοποιημένες εμφανίσεις του: εδώ, εμφανίζονται ξαπλωμένοι δίπλα-δίπλα σε ένα χαλί για πικνίκ, φανερά στοργικοί ο ένας προς τον άλλον. Εκείνη ακουμπάει το κεφάλι της στον ώμο του. Εκείνος τη φιλάει στο μάγουλο. 

Η Κέιτ μιλάει για τα απλά πράγματα στη ζωή, να αγαπά και να αγαπιέται, ενώ τα παιδιά σκαρφαλώνουν σε κορμούς, πηδάνε σε δέματα σανό, παίζουν με κούνιες και τρέχουν προς τη θάλασσα. Αυτή είναι μια βασιλική οικογένεια που προσπαθεί να αντικατοπτρίσει τις αξίες και τις φιλοδοξίες ενός έθνους σε μια λιγότερο τυπική και λιγότερο ευνοϊκή εποχή, μια βασιλική οικογένεια που αποτελείται από πραγματικούς ανθρώπους. 

Μια πραγματική γυναίκα με μια πολύ αληθινή ασθένεια.

Το βίντεο τελειώνει με κάτι που μοιάζει με προσευχή: «Σε όλους όσοι συνεχίζουν το δικό τους ταξίδι με τον καρκίνο: Παραμένω μαζί σας, δίπλα δίπλα, χέρι χέρι. Από το σκοτάδι μπορεί να βγει φως, ας το φως λάμπει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...